Beauty : Грим12 НОЕМВРИ 2019

Смели и наситени цветове и блясък в есенно-зимния макияж

Актуален е гримът само с един, но наситен акцент. Както и цялостната грим визия, постигната само с един продукт за цялото лице!

Лайтмотивът на този сезон е цвят. Марките експериментират с наситени нюанси във всички елементи на грима, от неонови стрелки до избелени вежди. Нека да поговорим за основните тенденции на тази есен и как умело можем да внесем смели нови елементи в ежедневния грим.

Ежедневен есенен грим

Класическата основа на есенния грим е леката, сякаш безтегловна основа. За да постигнете такъв финиш, достатъчно е да нанесете много лек фон дьо тен, а с коректор подчертаете ъгълчетата на очите и туширате червенината в основата на ноздрите.

Много важен момент е качеството на продуктите. Например вземете фон дьо тен MAC или коректор от Estée Lauder. Тук можете да изберете продукт за кожата от всякакъв тип и възраст.

Лесният есенен грим за очите е още по-прост: трябва да покриете целия клепач със светли сенки, внимателно нанесете лек слой спирала на миглите, леко оцветете веждите и нанесете полупрозрачно червило или гланц за устни – лекият есенен грим е готов. Може да се прилага както всеки ден за работа в офиса, така и за среща с приятели.

Но стилистите съветват поне от време на време да разнообразявате обикновения грим и да експериментират с тенденциите. Ето няколко ключови елемента за този есенно-зимен сезон.

Изразителни стрелки

Цветни и неонови, на горния или долния клепач, с всякаква форма. Всичко е ограничено само от собственото въображение.

Ярки сенки

Миналият сезон бе белязан от розови и коралови нюанси. Фаворитите на този сезон са сини и лилави. Тези цветове сами по себе си са ярки и наситени, така че могат да се използват самостоятелно в грима на очите.

MAC разполага с широка палитра от моно цветове за клепачите. Предимството на сенките за очи е, че те се нанасят лесно. Дори с пръсти и без огромен опит можете да създадете изразителен грим.

За да създадете по-сложен или вечерен грим, можете да добавите няколко полутона от палитрата. Например най-различни цветове и нюанси има в палитрите Makeup Revolution — от нежни пастелни цветове до ярки и лъскави нюанси.

Акцент върху миглите

Тази есен те се завърнаха – “паякови крака”. За да постигнете ефекта, достатъчно е да нанесете няколко слоя спирала, като оставяте всеки слой да изсъхне добре, преди да нанесете следващия. За траен грим и създаване на изразителен обем е подходяща спиралата от колекцията Estée Lauder.

Монохромен грим

Смел експеримент за ежедневния грим е да се опитате да направите грим само с един продукт. Например, можете да заложите на пигмент, като този тип продукт на практика може да се използва за всяка част на лицето.

Напълно възможно е да използвате само червило или нюанс за устни. Например кафяво (розово, коралово, прасковено) червило с пръсти за нанасяне върху клепачите като крем сенки, по бузите като лек руж, върху устните. В същото време, не забравяйте да блендирате продукта добре.

Повече блясък

Наближаването на парти сезона извежда блясъка в грима на предна линия. Оставете въображението си да ви подскаже как да го използвате. Можете да поставите леки акценти в ъгълчетата на окото, а може и да покриете целия клепач с блясък. Или да поръсите брокат върху миглите.

Червило в богатата червена гама

В есенния грим, както през деня, така и вечер, ярките червени нюанси са винаги подходящи и много елегантни и впечатляващи. Гримьорите съветват да не се страхувате да се съсредоточите само върху устните, като за очите можете да заложите само на малко спирала.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Грим09 АПРИЛ 2020

Съвети за справяне с тъмните кръгове под очите от Биби Рекса

Певицата показва как се грижи за кожата си и каква е грим рутината й

Грим09 АПРИЛ 2020

Вижте в снимки разликата между непрофесионален и професионален грим

Дори само една визита при гримьор може да ви даде идеи за продукти и техники, с които да промените рутината си към по-добро

Грим25 МАРТ 2020

Гримовете и четките могат да бъдат развъдник на бактерии

Дезинфекцираме всичко, но понякога пропускаме най-важното

Грим21 МАРТ 2020

Пролетен тренд в грима - още по-цветни визии

Очният грим вече стига и до веждите