Beauty : Грим19 ЮЛИ 2016

Сияен летен грим, с помощта на… кокосово масло!

Beauty блогърът Худа Катан споделя своя интересен трик

Забравете за Ким, Кайли и останалите членове на клана Кардашиян-Дженър! Ако има някой, който знае кои са най-горещите тенденции и трикове в макиажа, то това е beauty блогърът Худа Катан. 

Дубайската интернет сензация не само знае всичко за контурирането и стробирането, но и нерядко самата тя дава началото на нови техники и трендове, свързани с тях. Освен с безброй последователи в социалните мрежи, които следят нейните видео уроци и съвети, тя може да се похвали и със собствена колекция декоративна козметика.

7-huda

Днес се вдъхновяваме от интересен трик за летния грим, който научихме от Instagram профила на Катан. Както при всички вещи в занаята, и в нейните ритуали за красота кокосовото масло има главна роля. Вече сме говорили за това колко от продуктите, които използваме ежедневно, могат да бъдат заменени с природното чудо, само че нейната идея е малко по-различна.

Поставяйки финалните щрихи върху лицето си, след като вече е приключила с нанасянето на фон дьо тен и коректор, Катан използва озаряващ хайлайтър върху скулите, под веждите, на върха на носа, брадичката и над горната устна. Частиците от продукта улавят светлината и допринасят за това летния грим да изглежда още по-сияен.

За да фиксира хайлайтъра и да го направи по-траен, Худа използва именно кокосовото масло. Първо нанася слой хайлайтър на горепосочените места, а след това потупва леко отгоре с тънък слой от маслото, размазан върху пръстите. Накрая завършва с нов слой хайлайтър. 

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Грим25 ЮНИ 2019

Избираме любимото си червило според характера си

Червилото, към което посягаме най-често избираме не според цветът на кожата си, а според характера

Грим17 ЮНИ 2019

Двете големи грешки при нанасянето на пудра

Състаряват видимо лицето

Грим14 ЮНИ 2019

Pat Mcgrath създаде първия си фон дьо тен

Формулата е била разработвана близо 25 години

Грим12 ЮНИ 2019

Най-неуспешните грим тенденции през годините

Кои от тях сте пробвали и вие?