Beauty : Грим19 ЮЛИ 2016

Сияен летен грим, с помощта на… кокосово масло!

Beauty блогърът Худа Катан споделя своя интересен трик

Забравете за Ким, Кайли и останалите членове на клана Кардашиян-Дженър! Ако има някой, който знае кои са най-горещите тенденции и трикове в макиажа, то това е beauty блогърът Худа Катан. 

Дубайската интернет сензация не само знае всичко за контурирането и стробирането, но и нерядко самата тя дава началото на нови техники и трендове, свързани с тях. Освен с безброй последователи в социалните мрежи, които следят нейните видео уроци и съвети, тя може да се похвали и със собствена колекция декоративна козметика.

7-huda

Днес се вдъхновяваме от интересен трик за летния грим, който научихме от Instagram профила на Катан. Както при всички вещи в занаята, и в нейните ритуали за красота кокосовото масло има главна роля. Вече сме говорили за това колко от продуктите, които използваме ежедневно, могат да бъдат заменени с природното чудо, само че нейната идея е малко по-различна.

Поставяйки финалните щрихи върху лицето си, след като вече е приключила с нанасянето на фон дьо тен и коректор, Катан използва озаряващ хайлайтър върху скулите, под веждите, на върха на носа, брадичката и над горната устна. Частиците от продукта улавят светлината и допринасят за това летния грим да изглежда още по-сияен.

За да фиксира хайлайтъра и да го направи по-траен, Худа използва именно кокосовото масло. Първо нанася слой хайлайтър на горепосочените места, а след това потупва леко отгоре с тънък слой от маслото, размазан върху пръстите. Накрая завършва с нов слой хайлайтър. 

 

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Грим22 АПРИЛ 2019

Красотата на грима с перли

Изисканост и екстравагантност си дават среща в тази пролетна тенденция

Грим11 АПРИЛ 2019

Гримьорите искат да спрем да нанасяме спирала

Отива ли си този продукт, без който досега мислехме, че не можем?

Грим09 АПРИЛ 2019

Грим за жените със сини очи

Клишето, че не можете да носите сини сенки, съвсем не е валидно, но имате и още красиви възможности

Грим29 МАРТ 2019

Синята спирала пак ще бъде на мода през 2019

Цветните мигли рядко се виждат в ежедневния грим, но според този звезден гримьор, това ще се промени.