Beauty : Грим07 ОКТОМВРИ 2019

Правилните стъпки към избора на перфектното телесно червило

Как да пазарувате, къде да го изпробвате и с какво да го съобразите

Каква е тайната, която кара устните в телесен цвят да не слизат от върха на beauty тенденциите, година след година?

Отговорът на този въпрос е много лесен – червилото в цвят nude всъщност оставя устните ни естествени, но придава една идея повече дълбочина на естествения им цвят, предпазвайки ни от това лицето ни да изглежда безлично, когато сме заложили на почти никакъв грим или сме избрали силно опушен ефект върху клепачите.

Трикът обаче е да открием правилния “безцветен” цвят за нашите устни (например ако са по-розови) и да го съобразим и с подтоновете на цвета на кожата ни.

nude lips tips 1

Ето нашите съвети!

Пазарувайте на място

Колкото и да обичам онлайн шопинга, това е продукт, който трябва да изпробвате, за да прецените дали работи за вас, или не. Много често се случва да смятате, че цветът ще стои страхотно на устните ни, но веднъж нанесен, резултатът да е коренно различен от предполагаемия.

Знайте как да го изпробвате

Търсейки най-близкия възможен цвят сред различните гилзи понякога е трудно, но целта е да откриете нюанс, който отговаря на вътрешната част на устните или тази на върха на пръста, а не на цвета на кожата върху ръката ви. Ако ги сравните ще откриете, че устните ви нямат нищо общо с кожата на дланта или китката.

Пропуснете глосовете

Устните по начало притежават собствен блясък, затова няма нужда да избирате nude продукт с глос завършек. Спрете се на матов или кремообразен финиш, които обаче не изсушават, за най-добър резултат.

nude lips tips 2

Пробвайте без грим

Гарантиран начин да изберете най-добрия цвят телесно червило, е когато го изпробвате без никакъв грим върху лицето си. Така ще разберете дали то ще отива не само на устните, но и на естествения цвят на кожата ви.

Как да разберете какви са подтоновете на кожата ви

Това е най-важната част от избора на червило, но отговорът на този въпрос е много лесен. Погледнете вътрешната част на китката си и по-специално вените. Ако те ви изглеждат сини, значи имате сини подтонове. Ако леко зеленеят, значи кожата ви е с жълти или топли подтонове. Ако не можете да прецените, значи най-вероятно притежавате неутрални подтонове и можете да изберете червило, което от своя страна притежава или сини, или жълти подтонове. Изборът е ваш!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Грим15 ОКТОМВРИ 2019

Есента запазва цветовете на лятото с новата грим тенденция

Наричат я с име, което също носи лятното настроение - "сълзи на русалка"

Грим03 ОКТОМВРИ 2019

Гримът на Chanel SS2020 беше ода на френската изисканост

Свежи скули и устни и естествена красота

Грим03 ОКТОМВРИ 2019

Разкриха грим колаборацията на LÓreal с Карл Лагерфелд

Креативният директор на Chanel е работил върху тази гирм колекция преди смъртта си

Грим20 СЕПТЕМВРИ 2019

Грешките в грима, които правят очите ни по-малки

Малките трикове, които ще поправят изцяло визията ни