Beauty : Грим07 ЮЛИ 2016

Пътеводител в летните грим тенденции

Гримьорът на звездите Лиса Ахарън разкрива своите фаворити

Колкото и да са ефектни, повечето beauty тенденции, които виждаме на модния подиум, рядко имат приложение дори на червения килим, а какво остава за ежедневието ни.

Така например не се виждаме да се разхождаме с брокат, посипан по скулите и веждите или с елекриково синя очна линия, или пък с руж, нанесен по цялото лице.

Но има и други трендове, родили се на същите тези модни подиуми, от същите тези beauty гурута, които заслужават нашето внимание и които може би ще се задържат повече от един сезон. Звездният гримьор Лиса Ахарън определя точно три такива тенденции, които според нея, ще са истинският хит на лято 2016.

3 summer trends 1

Мигли в стил “крачетата на паяка”

Ефектът, който от години се опитваме да избегнем, когато нанасяме спиралата, сега се превръща в център на грима ни. “В момента тенденцията е комбинация от изкуствените мигли на 60-те години и готическия им вид през 90-те,” казва Ахарън. Според нея е напълно възможно да приложите този грим трик и у дома, стига разбира се да се фокусирате основно върху миглите и да забравите за многото макиаж по останалата част от лицето. “Най-много бих добавила класическо червено червило с матов финиш, но нищо по-бляскаво от това. Бих позволила на миглите да изпъкнат, като не прекалявам с останалия грим, за да могат наистина да не останат незабелязани.” Лиса споделя и един трик, чрез който да придадете малко повече дълбочина на този тип грим: “Уверете се, че нанасяте малко светли сенки в средата на клепача, за да осигурите контраст, чрез който така поставената спирала да изпъкне.”

3 summer trends 2

Сияеща кожа

Кожата с естествен блясък не е популярна само в Instagram и beauty блоговете! Според Ахарън, това е най-горещата тенденция, които клиентите й искат да виждат и върху своите лица. “Хората искат да изглеждат възможно най-естествено, а това се постига със сияйна кожа.” Разбира се, тя допълва, че най-голямата част от тази тенденция е наистина здравата кожа, за която полагаме ежедневна грижа. Относно продуктите за грима, тя съветва да се доверим на озаряваща пудра и хайлайтър, нанесени с леки движения по носа и челото.

d1a93a037cad3552d52f26fcb115d55f

Устни в лилаво

“Много дами се осмеляват да изневерят на добре познатото червено с тъмен нюанс на лилавото или пък с кафяво,” казва Лиса. И тук, както при тенденцията със спиралата, е много важно да оставите устните да “говорят”, тоест да сведете до минимум останалия грим. “Когато избирате лилаво червило, избягвайте тези със син подтон, който може да ви направи прекалено бледи.” Вместо тях се доверете на тези, отиващи към червената гама и завършете грима си с малко руж и спирала.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Грим20 СЕПТЕМВРИ 2019

Грешките в грима, които правят очите ни по-малки

Малките трикове, които ще поправят изцяло визията ни

Грим12 СЕПТЕМВРИ 2019

Жените над 30 трябва да знаят това за фон дьо тена

4 правила за нанасянето на най-важния продукт във всяка грим визия

Грим03 СЕПТЕМВРИ 2019

Малки грим трикове с голям ефект

Не е нужно да сте виртуози с четката, за да ги прилагате в ежедневието си

Грим31 АВГУСТ 2019

Триковете на Джесика Алба за грим без грим

Актрисата ни показва нейните трикове за красива естествена визия