Beauty : Грим12 МАЙ 2019

Основните правила на красивия ежедневен грим

Как винаги да сме сигурни, че сме нанесли правилно своя ежедневен грим? По-голямата част от нас го използваме, за да прикрием несъвършенствата, за да подчертаем чертите си и да изглеждаме по-добре в работата. Но изборът на грешни цветове и текстури, както и неподходящи за кожата ни продукти, може да предизвика обратен ефект, правейки ни да […]

Как винаги да сме сигурни, че сме нанесли правилно своя ежедневен грим?

По-голямата част от нас го използваме, за да прикрием несъвършенствата, за да подчертаем чертите си и да изглеждаме по-добре в работата. Но изборът на грешни цветове и текстури, както и неподходящи за кожата ни продукти, може да предизвика обратен ефект, правейки ни да изглеждаме изморени, състарени и понякога дори не на място.

Ето кои са петте златни правила на ежедневния грим:

Винаги първо се погрижете за кожата

Това е може би най-важната стъпка, макар да не се отнася пряко до грим продуктите. Но няма макияж, който да стои добре върху уморена и дехидратирана кожа. Затова в последните години дори професионалните гримьори наблягат първо на грижата: те нанасят силно овлажняващи и озаряващи кремове, които да “събудят” кожата и да се погрижат за нея. Красивата кожа с бистър тен няма нужда от много продукти, за да изглежда добре.

Избягвайте тъмната очна линия

Много е лесно дневният грим да заприлича на гръндж-готик визия, към която изобщо не се стремите. Всички обичаме да използваме грима, за да накараме очите си да изпъкнат, но тъмната очна линия и молив могат да бъдат много тежки за през деня. Вместо тях изберете светли сенки в цвят шампанско, прасковено, светло розово, с бляскав финиш, които също ще подчертаят погледа ви. В съчетание с хубава черна спирала за обем, няма да имате нужда от друг грим.

Заложете на яркото червило

Въпреки че в повечето случаи избираме натурални червила или безцветни гланцове за през деня, това не трябва да бъде ваше правило. В ежедневния грим е хубаво устните да са на фокус, например чрез ярко червило с нежна кремообразна формула. По този начин ще придадете повече настроение на цялостната си визия и ще привлечете внимание към грима си, и то по ефектен начин.

Забравете за изкуствените мигли

Чисто и просто, те не стават за дневния грим. Вместо тях просто използвайте комбинация от спирала за удължаване в корените и такава за обем във върховете. Освен това няма проблем и да ги извивате понякога, за още по-голям ефект.

Пропуснете контурирането

Прекаленото подчертаване на чертите на лицето не е подходящо за деня, тъй като светлината не позволява играта с цветове и сенки да мине незабелязана. Вместо тях изберете нежен бронзант, с който да озарите тена си и използвайте лек блестящ хайлайтър, за да подчертаете скулите си.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Грим12 СЕПТЕМВРИ 2019

Жените над 30 трябва да знаят това за фон дьо тена

4 правила за нанасянето на най-важния продукт във всяка грим визия

Грим03 СЕПТЕМВРИ 2019

Малки грим трикове с голям ефект

Не е нужно да сте виртуози с четката, за да ги прилагате в ежедневието си

Грим31 АВГУСТ 2019

Триковете на Джесика Алба за грим без грим

Актрисата ни показва нейните трикове за красива естествена визия

Грим20 АВГУСТ 2019

Магията на класиката в грима, от CHANEL

Черното и бялото - това е абсолютът на CHANEL, напомня глобалният криейтив директор на грим подразделението на марката Лучия Пика