Beauty : Грим12 МАЙ 2019

Основните правила на красивия ежедневен грим

Как винаги да сме сигурни, че сме нанесли правилно своя ежедневен грим? По-голямата част от нас го използваме, за да прикрием несъвършенствата, за да подчертаем чертите си и да изглеждаме по-добре в работата. Но изборът на грешни цветове и текстури, както и неподходящи за кожата ни продукти, може да предизвика обратен ефект, правейки ни да […]

Как винаги да сме сигурни, че сме нанесли правилно своя ежедневен грим?

По-голямата част от нас го използваме, за да прикрием несъвършенствата, за да подчертаем чертите си и да изглеждаме по-добре в работата. Но изборът на грешни цветове и текстури, както и неподходящи за кожата ни продукти, може да предизвика обратен ефект, правейки ни да изглеждаме изморени, състарени и понякога дори не на място.

Ето кои са петте златни правила на ежедневния грим:

Винаги първо се погрижете за кожата

Това е може би най-важната стъпка, макар да не се отнася пряко до грим продуктите. Но няма макияж, който да стои добре върху уморена и дехидратирана кожа. Затова в последните години дори професионалните гримьори наблягат първо на грижата: те нанасят силно овлажняващи и озаряващи кремове, които да “събудят” кожата и да се погрижат за нея. Красивата кожа с бистър тен няма нужда от много продукти, за да изглежда добре.

Избягвайте тъмната очна линия

Много е лесно дневният грим да заприлича на гръндж-готик визия, към която изобщо не се стремите. Всички обичаме да използваме грима, за да накараме очите си да изпъкнат, но тъмната очна линия и молив могат да бъдат много тежки за през деня. Вместо тях изберете светли сенки в цвят шампанско, прасковено, светло розово, с бляскав финиш, които също ще подчертаят погледа ви. В съчетание с хубава черна спирала за обем, няма да имате нужда от друг грим.

Заложете на яркото червило

Въпреки че в повечето случаи избираме натурални червила или безцветни гланцове за през деня, това не трябва да бъде ваше правило. В ежедневния грим е хубаво устните да са на фокус, например чрез ярко червило с нежна кремообразна формула. По този начин ще придадете повече настроение на цялостната си визия и ще привлечете внимание към грима си, и то по ефектен начин.

Забравете за изкуствените мигли

Чисто и просто, те не стават за дневния грим. Вместо тях просто използвайте комбинация от спирала за удължаване в корените и такава за обем във върховете. Освен това няма проблем и да ги извивате понякога, за още по-голям ефект.

Пропуснете контурирането

Прекаленото подчертаване на чертите на лицето не е подходящо за деня, тъй като светлината не позволява играта с цветове и сенки да мине незабелязана. Вместо тях изберете нежен бронзант, с който да озарите тена си и използвайте лек блестящ хайлайтър, за да подчертаете скулите си.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Грим17 ЮНИ 2019

Двете големи грешки при нанасянето на пудра

Състаряват видимо лицето

Грим14 ЮНИ 2019

Pat Mcgrath създаде първия си фон дьо тен

Формулата е била разработвана близо 25 години

Грим12 ЮНИ 2019

Най-неуспешните грим тенденции през годините

Кои от тях сте пробвали и вие?

Грим11 ЮНИ 2019

Бела Хадид позира с ярките цветове на Dior

Червилата татуировки обещават дълготрайни резултати