Beauty : Грим29 ЯНУАРИ 2016

Молив за устни вместо матово червило

И още съвети за това кога и как да използваме този продукт

Един от бюти продуктите, който много жени често пропускат или изобщо не използват, е моливът за устни. 

Понякога това може да се счита за грешка, тъй като правилният тон молив за устни, който съответства на цвета на червилото, действа като нужната основа, която ви дава по-прецизно нанасяне и по-дълготраен резултат. Никак не е случайно, че Кайли Дженър, самопровъзгласила се за beauty гуро с хиляди последователи в Instagram и Snapchat, които копират всяка нейна грим визия, стартира козметичната си линия с три комплекта молив и червило в допълващи се нюанси. Всеки един от тях се изкупи за отрицателно време, а блогърите и козметичните редактори бяха до еднаква степен впечатлени от качествата им. 

Макар невинаги да сме впечатлени от стила на Дженър, признаваме факта, че малката сестра от клана Дженър-Кардашиян има най-иновативен поглед към тенденциите в грима и има какво да научим от нея по тази тема. Моливът за устни пък е сред продуктите, които Кайли никога не пропуска да нанесе, дори когато е избрала да наблегне единствено на обемни мигли и телесно червило. 

Случаите, в които задължително трябва да използвате молив, са следните: 

Когато устните ви са много тънки и не добре оформени
С помощта на хубав молив, който предварително сте съчетали с червилото, можете да придадете на устните си повече обем, правейки ги да изглеждат по-плътни. В случаите, когато линията им не е добре очертана, можете да използвате молива именно с тази цел. Избягвайте обаче да излизате прекалено много от естествените им очертания, тъй като резултатът не е приятен и прекалено очевиден. 

Ако червилото ви е прекалено течно

Течните червила и глосовете с цвят имат тенденцията да се разтичат и да излизат от очертанията на устните, създавайки проблеми. За да ги задържите на мястото и да избегнете размазването на цвета, следвайте следните стъпки:
Поставете малко коректор по цялата дължина на устните. Той ще действа като стабилна основа и няма да позволи дори на най-течното червило да се разтече. 
Очертайте устните с желания цвят молив. 
Съвсем леко потупайте отгоре с четка с малко руж или безцветна пудра. 
Най-накрая нанесете червилото. 

Ако искате цветът да се запази
Най-коварното нещо на наситените червила е фактът, че когато ядете или пиете, те много лесно губят цвета си. А понякога ни се налага той да се запази за цялата вечер. Тогава на помощ идва именно молива, който в случая може да бъде нанесен и върху целите устни. Добавете малко пудра и накрая нанесете червилото. Ще се радвате на много по-наситен и дълготраен цвят през цялата вечер. 
Вместо червило
Вече разбрахме как можем да използваме молива под червилото, но знаете ли, че той може тотално да го замести? Ако искате да постигнете матови устни, това е най-доброто решение. Изберете не много маслен молив, който да е по-мек, за да можете да го нанесете прецизно. Ако обаче резултатът ви се стори прекалено сух, добавете отгоре малко безцветен балсам за устни. 
Снимки: Profimedia, Instagram

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Грим14 ФЕВРУАРИ 2020

Какъв фон дьо тен използват звездите в Холивуд

Ето техните любими брандове и точните нюанси, които избират

Грим07 ФЕВРУАРИ 2020

Време е всички да пробваме оранжеви сенки

Цветът стои прекрасно на младата актриса Флорън Пю, а в използването му има две малки тънкости. Споделяме ги с вас в статията:

Грим16 ЯНУАРИ 2020

Грим триковете, които правят миглите страхотни

За поглед, който ще бъде запомнен!

Грим30 ДЕКЕМВРИ 2019

Кой е най-добрият начин за нанасяне на фон дьо тен?

С четка, с гъбичка или с пръсти? Ето какво казва един професионален гримьор