Beauty : Грим16 СЕПТЕМВРИ 2015

Лесни грим трикове за по-изразителен поглед

Няколко тайни да изглеждате отпочинали и озарени на мига

Нека си го признаем – добрият грим не бива да променя чертите на лицето ни, а да подчертае най-доброто в тях, и то по ненатрапчив начин. 

Това важи с особена сила за ежедневния грим, на дори когато говорим за вечерен макиаж, прекаляването с определни продукти не е никак препоръчително. Да вземем за пример очите, които са основната ни цел при гримирането. Всяка жена желая да постигне изразителен и магнетичен поглед, да прикрие умората и тъмните кръгове. Един от най-неприятните резултати при нанасянето на грим продукти върху клепачите е очите да изглеждат по-малки и затворени, което е точно обратното на търсения ефект.

За да подчертаете погледа си по най-добрия начин, възползвайте се от следните техники.

Извийте миглите си

За някои може и да е очевидно, но ще се изненадате колко много жени пренебрегват тази стъпка от грима. Извитите мигли нямат конкуренция в това да отворят погледа и да накарат очите да изглеждат по-изразителни. Тайната обаче е в това да извиете миглите не на едно, а на две места: първо в основата, а после съвсем малко след нея, като издърпате извивачката нагоре. По този начин миглите изглеждат по-повдигнати и обемни, а това озарява погледа. Не забравяйте обаче, че спиралата се нанася след, а не преди извиването, за да не залепне и по този начин да повредите косъмчетата. 
Нанесете молив под миглите
Малко молив за очи прави чудеса с погледа, но трябва да го нанесете правилно. Нанасянето на прекалено много молив по ръба на клепача оптически смалява окото. Затова вместо там, нанесете молива или очната линия в основата на самите косъмчета на миглите и то само на долния клепач. Ако поставите молив и на горния, рискувате да „затворите“ окото. 
Изберете телесните нюансиВероятно сте чували съвета за белия молив, нанасен на клепача, който кара очите да изглеждат по-отоврени. На практика обаче, тази техника изглежда доста неестествено и не дава желания резултат. Вместо това, сдобийте се с молив телесен цвят или шампанско, една идея по-светъл от тона на кожата ви, и го нанесете на същото място. Светлият цвят ще озари погледа ви и ще изглежда доста по-естествено, отколкото молива в бяло. Ако нямате такъв молив, сходен ефект се постига и с тънко нанесените светли сенки под долния клепач.

Доверете се на хайлайтъра

Няма да излъжем, ако кажем, че това е един от любимите ни продукти в последно време. А нищо не озарява погледа така, както правилно нанесения хайлайтър. Използвайте го като сенки и го нанесете във вътрешния ъгъл на окото, като не пестите продукт. Ако не притежавате, по-свелите сенки с бляскав финиш също вършат работа. По-този начин очите изглеждат по-будни и разделечени, а освен това прикривате и тъмните кръгове. Трикът е особено подходящ за сутрините, в които не сте успели да се наспите достатъчно.

Прекрасен летен грим само с три продукта
7 бюти грешки, които развалят снимките ви
Няколко трика, с които да отложите бръчките

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Грим17 ЮНИ 2019

Двете големи грешки при нанасянето на пудра

Състаряват видимо лицето

Грим14 ЮНИ 2019

Pat Mcgrath създаде първия си фон дьо тен

Формулата е била разработвана близо 25 години

Грим12 ЮНИ 2019

Най-неуспешните грим тенденции през годините

Кои от тях сте пробвали и вие?

Грим11 ЮНИ 2019

Бела Хадид позира с ярките цветове на Dior

Червилата татуировки обещават дълготрайни резултати