Beauty : Грим16 СЕПТЕМВРИ 2015

Лесни грим трикове за по-изразителен поглед

Няколко тайни да изглеждате отпочинали и озарени на мига

Нека си го признаем – добрият грим не бива да променя чертите на лицето ни, а да подчертае най-доброто в тях, и то по ненатрапчив начин. 

Това важи с особена сила за ежедневния грим, на дори когато говорим за вечерен макиаж, прекаляването с определни продукти не е никак препоръчително. Да вземем за пример очите, които са основната ни цел при гримирането. Всяка жена желая да постигне изразителен и магнетичен поглед, да прикрие умората и тъмните кръгове. Един от най-неприятните резултати при нанасянето на грим продукти върху клепачите е очите да изглеждат по-малки и затворени, което е точно обратното на търсения ефект.

За да подчертаете погледа си по най-добрия начин, възползвайте се от следните техники.

Извийте миглите си

За някои може и да е очевидно, но ще се изненадате колко много жени пренебрегват тази стъпка от грима. Извитите мигли нямат конкуренция в това да отворят погледа и да накарат очите да изглеждат по-изразителни. Тайната обаче е в това да извиете миглите не на едно, а на две места: първо в основата, а после съвсем малко след нея, като издърпате извивачката нагоре. По този начин миглите изглеждат по-повдигнати и обемни, а това озарява погледа. Не забравяйте обаче, че спиралата се нанася след, а не преди извиването, за да не залепне и по този начин да повредите косъмчетата. 
Нанесете молив под миглите
Малко молив за очи прави чудеса с погледа, но трябва да го нанесете правилно. Нанасянето на прекалено много молив по ръба на клепача оптически смалява окото. Затова вместо там, нанесете молива или очната линия в основата на самите косъмчета на миглите и то само на долния клепач. Ако поставите молив и на горния, рискувате да „затворите“ окото. 
Изберете телесните нюансиВероятно сте чували съвета за белия молив, нанасен на клепача, който кара очите да изглеждат по-отоврени. На практика обаче, тази техника изглежда доста неестествено и не дава желания резултат. Вместо това, сдобийте се с молив телесен цвят или шампанско, една идея по-светъл от тона на кожата ви, и го нанесете на същото място. Светлият цвят ще озари погледа ви и ще изглежда доста по-естествено, отколкото молива в бяло. Ако нямате такъв молив, сходен ефект се постига и с тънко нанесените светли сенки под долния клепач.

Доверете се на хайлайтъра

Няма да излъжем, ако кажем, че това е един от любимите ни продукти в последно време. А нищо не озарява погледа така, както правилно нанесения хайлайтър. Използвайте го като сенки и го нанесете във вътрешния ъгъл на окото, като не пестите продукт. Ако не притежавате, по-свелите сенки с бляскав финиш също вършат работа. По-този начин очите изглеждат по-будни и разделечени, а освен това прикривате и тъмните кръгове. Трикът е особено подходящ за сутрините, в които не сте успели да се наспите достатъчно.

Прекрасен летен грим само с три продукта
7 бюти грешки, които развалят снимките ви
Няколко трика, с които да отложите бръчките

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Грим12 СЕПТЕМВРИ 2019

Жените над 30 трябва да знаят това за фон дьо тена

4 правила за нанасянето на най-важния продукт във всяка грим визия

Грим03 СЕПТЕМВРИ 2019

Малки грим трикове с голям ефект

Не е нужно да сте виртуози с четката, за да ги прилагате в ежедневието си

Грим31 АВГУСТ 2019

Триковете на Джесика Алба за грим без грим

Актрисата ни показва нейните трикове за красива естествена визия

Грим20 АВГУСТ 2019

Магията на класиката в грима, от CHANEL

Черното и бялото - това е абсолютът на CHANEL, напомня глобалният криейтив директор на грим подразделението на марката Лучия Пика