Beauty : Грим16 СЕПТЕМВРИ 2015

Контуриране на лицето като татуировка с къна е новата интернет мания

 Дали сестрите Кардашиян ще го изпробват?

Ако мислите, че така нареченото “baking” контуриране изисква огромни количества грим и усилия, само почакайте да видите хитовата тенденция, която вече завладя бюти блогърите и Instagram!

Със сигурност татуировките с къна са ви добре познати. Тези прецизни рисунки водят началото си от Изтока и там обикновено красят ръцете на жените със своите безброй мотиви. Прецизни и изрисувани с природна къна и тънка четка, тези дизайни са доста трудни за изработване, затова изключително се изненадахме, когато видяхме, че те навлизат в тенденциите при гримирането. 
Пакистанската гримьорка и художник на татуировки с къна Сахур Салейм успява да съчетае своите две страсти в едно, като използва таланта си да рисува и в гримирането. Вместо да нанася дебел слой коректор и тъмен фон дьо тен, тя подготвя лицето си за контуриране като рисува върху него красиви дизайни като тези на татуировките с къна. Разбира се, тънката си четка тя потапя в различни нюанси грим, а не в къна, но крайният резултат е същият. 
По-светлите рисунки отбелязват зоните, които трябва да изпъкнати върху които да се постави хайлайтър, а по-тъмните – тези, които остават в сянка, като зоните под скулите и от двете страни на носа. След като приключи с очертаването им, тя блендира по стандартния начин и продължава напред с грима. 
 
“Рисуването с грим, henna татуировките и гримирането като цяло винаги са били моята моляма страст, а от там дойде и вдъхновението да ги съчетая,” споделя Салейм в своя Instagram профил, където за пръв път публикува кратък клип на грим техниката си. До момента постът ѝ има хиляди харесвания и стотици коментари, като благодарение на него гримьорката се сдобива с множество нови фенове, търсещи съвети за това как да пресъздадат грима ѝ у дома. 
Остава въпросът дали заклетите любителки на контурирането в Холивуд (и в частност семейство Кардашиян) ще се вдъхновят от техниката на Сахур? Предстои да разберем!

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Грим17 ЮНИ 2019

Двете големи грешки при нанасянето на пудра

Състаряват видимо лицето

Грим14 ЮНИ 2019

Pat Mcgrath създаде първия си фон дьо тен

Формулата е била разработвана близо 25 години

Грим12 ЮНИ 2019

Най-неуспешните грим тенденции през годините

Кои от тях сте пробвали и вие?

Грим11 ЮНИ 2019

Бела Хадид позира с ярките цветове на Dior

Червилата татуировки обещават дълготрайни резултати