Beauty : Грим15 ЯНУАРИ 2018

Експертни съвети за перфектно нанесен руж

Избягвайте тези грешки, ако искате да постигнете естествен финиш

Нека започнем от там – целта на ружа не е да ви придаде вид като на клоун от детско парти. Колкото по-незабележим е той върху скулите ви, толкова по-добре!

Много жени обаче сякаш не знаят това основно правило или просто не успяват да постигнат желания естествен финиш. Основните грешки, които водят до непривлекателен и понякога комичен резултат, са точно шест! Ето кои са те и как да ги избегнете.

Грешка #1: Избирате грешния цвят

Намирането на перфектния нюанс изисква време и търпение. Ключовият фактор е да откриете руж, който се доближава до естественото изчервяване на лицето ви. Най-добрият начин да разберете какъв е той? Ощипете бузите си, разбира се. В основни линии цветовете са светло розово и прасковено за момичетата със светла кожа, и коралово и по-тъмни цветове на розовото с боровинков подтон, за тези с по-тъмна кожа.

Грешка #2: Не използвате база за грим

Забелязвате ли често, че ружът ви е изчезнал само след няколко часа? Може би сте го изтрили по невнимание с ръка, а може и да е попил в кожата. Един от начините да предотвратите това е винаги да започвате с овлажнител с цвят или лек фон дьо тен, които ще изравнят тена на лицето, без да утежняват грима (особено важно за ежедневието), а благодарение на тях ружът ще остане където трябва чак до вечерта.

0a70ab7273657614cf6ead6694c6be37

Грешка #3: Не откривате правилната формула

Има три основни типа ружове: пудри, кремообразни и под формата на стик. Ако имате мазна кожа, ружът стик е най-подходящ за вас. Кремообразните пък са чудесни за нормална до смесена кожа. Противно на всеобщото мнение, кремообразните ружове и стиковете не са подходящи за суха кожа. Формулата им само подчертава изсушените зони и напуканата на повърхността кожа, затова ако имате такава, заложете на тези, под формата на пудра.

Грешка #4: Използвате грешната четка

Четките с прекалено много косми, които са гъсто разположени и нанасят продукта много плътно, не са добър избор, тъй като оставят прекалено забележимо количество руж върху лицето. По-добър избор са по-редките и скосени четки със заоблен връх, тъй като вземат по-малко продукт и не ви оставят видимо петно, което след това се налага да разнасяте с пръсти.

Грешка #5: Нанасяте го единствено върху бузите си

Освен ако не искате да приличате на порцеланова кукла, нанасянето на руж по цялото лице е препоръчително. Започнете със съвсем леко движение с четката по повърхността на скулата, след това надолу точно по костта, а след това нагоре към слепоочието. Този тип нанасяне придава много по-естествен вид на лицето.

Грешка #6: Не блендирате добре

Нанасянето в подходящите зони не е достатъчно. Използвайте малка гъба за грим, с която да разнесете добре ружа и да го блендирате с останалата част от грима. Помнете, че единственото, което целите, е съвсем естествено розовеещи бузи, затова ясно отличителните граници не са желани.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Грим15 ОКТОМВРИ 2019

Есента запазва цветовете на лятото с новата грим тенденция

Наричат я с име, което също носи лятното настроение - "сълзи на русалка"

Грим07 ОКТОМВРИ 2019

Правилните стъпки към избора на перфектното телесно червило

Как да пазарувате, къде да го изпробвате и с какво да го съобразите

Грим03 ОКТОМВРИ 2019

Гримът на Chanel SS2020 беше ода на френската изисканост

Свежи скули и устни и естествена красота

Грим03 ОКТОМВРИ 2019

Разкриха грим колаборацията на LÓreal с Карл Лагерфелд

Креативният директор на Chanel е работил върху тази гирм колекция преди смъртта си