Покрити от глава до пети

Избрахте ли слънцезащитен продукт преди лятната ваканция? Ние ще ви помогнем!

Лосионът Mineral Sunscreen Lotion for Body SPF 30 на Clinique е изцяло с минерални екрани, подходящи за чувствителна кожа. Специална технология Invisible Shield създава лека катко въздуха мрежа и действа като невидим щит на повърхността на кожата. (125 мл, 64 лв.)

Слънцезащитният спрей Sun Zone SPF 50 на Орифлейм разчита на комплекса Cellular Protection, който защитава от UV лъчите и свободните радикали, а леката водоустойчива текстура предпазва от полепване на пясъка към кожата.

Лосионът Aloe Vera SPF 30 на LR Health&Beauty комбинира висока концентрация на алое вера, пантенол и антиоксиданти, които защитават кожата от вредните лъчения, хидратират интензивно и предпазват от преждевременно стареене.

Прозрачният спрей Photoderm Max SPF 50+ на Bioderma осигурява много висока защита, подсилваща вътрешния биологичен щит на кожата и целостта на клетките на епидермиса. Предпазва кожата от стареене и от вредното въздействие на UV лъчите.

Олиото за тяло Glowing Body Oil SPF 30 на Sephora действа като щит върху кожата, като я предпазва от UV лъчите. Попива бързо, водоустойчиво е и създава неповторима аура с ухание на цвят на тиаре.

Флуидът Solaire Wet or Dry Skin SPF 30 на Biotherm спестява време, тъй като може да се нанесе върху суха или влажна кожа. Текстурата оформя равен филм на повърхността, който отблъсква водата и дори нанасен върху мокра кожа защитава с 50% повече.

Кремът Sun Pure & Sensitive SPF 50 на Avon е подходящ за чувствителната и деликатна кожа, като може да се нанася върху лицето и тялото. Ултра леката му текстура попива бързо, хидратира и попива бързо. (150 мл, 10.90 лв.)

Наслаждавайте се на почивката си отговорно и завършете лятото със здрава и защитена кожа като в началото!

Първият съвет преди да излезете на слънце е да подберете подходящата слънцезащитна козметика, която да е с широк спектър на защита. Желателно е върху етикета на продукта да е обозначена защита от UVA/UVB лъчите. Дължината на  въланта на UVA лъчите е по-голяма и имайте предвид, че интензивността им е постоянна, независимо от надморската височина, сезона или времето. Трябва да знаете, че поемате 50% от тях в кожата и през зимата. Те преминават през стъкло или облаци и проникват дълбоко в дермата, а кожата не ги усеща. За да я защитите, изберете крем с добър екран и го използвайте през цялата година.

UVB лъчите също са изключително вредни за тялото. Те са с по-къса, но по-силна вълна и частично се абсорбират от атмосферата. Лошата новина е, че причиняват слънчево изгаряне и рак на кожата. Нашата препоръка е да бронзирате постепенно, като при всяко излагане на открито, на плажа, в планината и дори при разходка в града да покривате лицето и всички открити части от тялото си с плажно мляко, олио, крем или спрей.

А в галерията по-долу ще откриете и нашата селекция от най-добрите слънцезащитни продукти на пазара.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BEAUTY ПРОДУКТИ

Вдъхновено от Виктория Бекъм: Бял маникюр за лятото
Beauty новини26 ЮЛИ 2020

Вдъхновено от Виктория Бекъм: Бял маникюр за лятото

Заложете на класата с нежната идея на дизайнерката.

Всичко за съставките в слънцезащитата
Beauty продукти29 ЮНИ 2020

Всичко за съставките в слънцезащитата

Какви са най-често срещаните съставки и как те влияят на кожата ни?

Зодиакалният знак издава кой парфюм е подходящ за вас
Beauty продукти08 АПРИЛ 2020

Зодиакалният знак издава кой парфюм е подходящ за вас

Раците обичат успокояващи аромати, Лъвовете - цитрусови

MissBloom.bg ви подарява най-новия фотоепилатор за домашна употреба на Braun
Beauty продукти30 МАРТ 2020

MissBloom.bg ви подарява най-новия фотоепилатор за домашна употреба на Braun

В очакване на времето, в което ще се завърнем навън, можем да се погрижим за красотата си с дълготраен ефект