Beauty : Beauty новини17 ЯНУАРИ 2020

Известните личности с красива кожа, но щура бюти рутина

Не следвайте тези съвети за красота, независимо от кого са

Домашните бюти трикове на Кейт Мос и Лили Олдридж

От 38-степенната бюти рутина на Маделайн Печ до неправилното почистване на грима на Лили Олдридж.

Известните личности, които виждаме по червените килими, винаги са с безупречен грим и чиста кожа. Затова и всеки път, когато чуем съвет от тях за ефективна бюти рутина, бързаме да ги копираме.

Но все пак и звездите са хора като всички нас и със сигурност тяхното мнение не може да се сравни с това на дерматолог. Затова и понякога съветите им не са така полезни, както ни се иска.

Да вземем за пример една от последните известни личности, включили се в рубриката на Vogue – актрисата от Riverdale Маделайн Печ. Въпреки, че тя е само на 25 години, бюти рутината й е вече с 35 стъпки.

За да се погрижи за кожата си, тя използва няколко масажора за лице и нанася още повече продукти. И въпреки че е страхотно, че от толкова ранна възраст се грижи за красотата си с такова внимание, не ни се иска да знаем колко стъпки ще бъде рутината й, когато стане на 50…

Друга звезда, която ни учуди с рутината си, бе Лили Олдридж. (Вижте рутината й тук.) Тя използва само една кърпичка, за да изтрие грима на лицето си, като призна, че често пропуска дори тази стъпка или спира до този момент. Да, признаваме й го – като майка на две деца, вероятно й е трудно да поддържа стриктен режим и сме изумени, че въпреки това кожата й е безупречна, но все пак не ви препоръчваме да следвате нейния пример.

Най-странните бюти трикове на звездите

Може би най-много коментари предизвика бюти рутината на Бела Торн, която използва единствено естествени продукти. До тук добре, нали? Проблемът е, че актрисата се доверява на сок от лимон, за да се грижи за свръхчувствителната си кожа, както тя я описва. А точно тази съставка е много агресивна и може да раздразни всеки тип кожа.

Известната тенисистка Серина Уилямс също влиза в нашия списък с рутината си, която тя сама ни предупреждава да не копираме. Защо? Защото залага на кокосовото масло да свали целия й грим, което има по-голям шанс да навреди на кожата ни, от колкото да ни помогне.

Кокосовото масло е едно от най-тежките растителни масла и въпреки че може да се използва като хидратиращ продукт или може би за второ почистване на грима, никога не трябва да заменя активния дегримиращ продукт. Маслото ще се смеси с грима и ще запуши порите ни, оставяйки лицето ни недоизчистено.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BEAUTY НОВИНИ

Арестуваха Джейн Фонда
Beauty новини30 НОЕМВРИ 2020

Грижа за кожата в стил Джейн Фонда

Каква е бюти рутината на известната актриса и активистка малко преди да навърши 83 години

Наоми Кембъл носи широк панталон с туника балон
Beauty новини19 НОЕМВРИ 2020

Бюджетната тайна на Наоми Кембъл за красива кожа

Моделът използва бебешки сапун, който можем да намерим у нас за под 2 лева

Жизел Бюндхен почиства лицето си само с вода. Какво още научихме от ритуалите й за красота?
Beauty новини23 ОКТОМВРИ 2020

Жизел Бюндхен почиства лицето си само с вода. Какво още научихме от ритуалите й за красота?

Нейната рутина е изключително семпла, но очевидно силно ефективна