Beauty : Beauty новини17 ЯНУАРИ 2020

Известните личности с красива кожа, но щура бюти рутина

Не следвайте тези съвети за красота, независимо от кого са

От 38-степенната бюти рутина на Маделайн Печ до неправилното почистване на грима на Лили Олдридж.

Известните личности, които виждаме по червените килими, винаги са с безупречен грим и чиста кожа. Затова и всеки път, когато чуем съвет от тях за ефективна бюти рутина, бързаме да ги копираме.

Но все пак и звездите са хора като всички нас и със сигурност тяхното мнение не може да се сравни с това на дерматолог. Затова и понякога съветите им не са така полезни, както ни се иска.

Да вземем за пример една от последните известни личности, включили се в рубриката на Vogue – актрисата от Riverdale Маделайн Печ. Въпреки, че тя е само на 25 години, бюти рутината й е вече с 35 стъпки.

За да се погрижи за кожата си, тя използва няколко масажора за лице и нанася още повече продукти. И въпреки че е страхотно, че от толкова ранна възраст се грижи за красотата си с такова внимание, не ни се иска да знаем колко стъпки ще бъде рутината й, когато стане на 50…

Друга звезда, която ни учуди с рутината си, бе Лили Олдридж. (Вижте рутината й тук.) Тя използва само една кърпичка, за да изтрие грима на лицето си, като призна, че често пропуска дори тази стъпка или спира до този момент. Да, признаваме й го – като майка на две деца, вероятно й е трудно да поддържа стриктен режим и сме изумени, че въпреки това кожата й е безупречна, но все пак не ви препоръчваме да следвате нейния пример.

Най-странните бюти трикове на звездите

Може би най-много коментари предизвика бюти рутината на Бела Торн, която използва единствено естествени продукти. До тук добре, нали? Проблемът е, че актрисата се доверява на сок от лимон, за да се грижи за свръхчувствителната си кожа, както тя я описва. А точно тази съставка е много агресивна и може да раздразни всеки тип кожа.

Известната тенисистка Серина Уилямс също влиза в нашия списък с рутината си, която тя сама ни предупреждава да не копираме. Защо? Защото залага на кокосовото масло да свали целия й грим, което има по-голям шанс да навреди на кожата ни, от колкото да ни помогне.

Кокосовото масло е едно от най-тежките растителни масла и въпреки че може да се използва като хидратиращ продукт или може би за второ почистване на грима, никога не трябва да заменя активния дегримиращ продукт. Маслото ще се смеси с грима и ще запуши порите ни, оставяйки лицето ни недоизчистено.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BEAUTY НОВИНИ

Beauty новини11 ФЕВРУАРИ 2020

Това върху маникюра й Ван Гог ли е?

Най-екстраваганият маникюр на Оскарите беше този на звездата от филма "Хариет" и сериала "Другият" Синтия Ериво

Beauty новини05 ФЕВРУАРИ 2020

Селена Гомес създава собствена грим колекция "Rare"

Колекцията ще бъде достъпна още това лято

Beauty новини28 ЯНУАРИ 2020

Кристен Стюърт носи изкусително червено за Chanel Beauty

Актрисата за пореден път е лице на марката