Beauty : Beauty новини03 АПРИЛ 2018

Изабела Роселини: “Не ми казвайте, че все още изглеждам добре!”

“Частта с “все още” ме притеснява. По-добре ми кажете, че съм изискана, елегантна…”

За Роселини, този момент бил повратна точка и я накарал отново да приеме предложението да се завърне като лице на марката. “Днес има жени начело на големи козметични компании. Жените използват грима за собствено удоволствие, а не само за да съблазняват мъже. Когато директорите бяха мъже, те гледаха на грима като оръжие. Но гримовете са игра, удоволствие и много други неща. Тази част никога не беше изразявана, но жените начело я разбират добре.”

Жените, които остаряват красиво

“Преди идеалът за красота беше тази анонимна жена. Преди да снимам кампания махах халката си. В нито една от рекламите не се споменаваше името ми. Хората случайно научаваха коя съм и че съм дъщеря на Ингрид Бергман, а това ги караше да ме запомнят. Но днес само красотата не е достатъчна. Искаме да знаем имената на моделите, техните характери, тяхната идентичност. Дефинираме красотата по различен начин.

По въпроса за остаряването

Изабела не се притеснява от това, че вече не изглежда така, както е изглеждала на 28 например. Дори напротив, заявява, че се чувства “по-завършена”. “Във вестниците често четем какви са негативите от това да остаряваш, но не и позитивите. Добре, определено не съм толкова пластична и вече не мога да правя салто. Но се чувствам по-свободна, по-уверена и следвам сърцето си, вместо да угаждам на останалите. Този аспект на остаряването е чудесен.”  

Звездите откровено за пластичната хирургия

Самата тя обаче не се приема като пример за подражание на по-възрастните жени. Според Роселини, докато сме млади сме по-склонни да се идентифицираме с различни ролеви модели. “Когато остаряваш обаче, просто правиш каквото искаш. Това обаче не означава, че не се възхищавам на други жени. Гледам например Джаки Онасис или Мария Калас – жени, които не са възхвалявани, заради младостта им, а заради елегантността им. Ето това искам от козметичната индустрия, тази елегантност.”

Засега, Роселини все още не е прибягвала до козметични операции или ботокс. Но не отрича, че е мислила за това. “Понякога ставам сутрин и си казвам: Забрави, нека се възползваме от новите технологии.  Но може би се дължи на културата. Аз съм от Европа, а там жените го правят много по-рядко. Семейството ми, майка ми, никой не го е правил.

“С бръчките просто трябва да приемеш, че са там. За момента това е моята стратегия. Не ми стига куража да направя каквото и да било друго, а изглежда не се и критикувам толкова строго. Явно това работи!”

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BEAUTY НОВИНИ

Beauty новини18 СЕПТЕМВРИ 2019

Кендал Дженър вече е светло руса

Моделът се скара със сестра си Клои заради новата си прическа

Beauty новини06 СЕПТЕМВРИ 2019

Намалете перманентно и безопасно нежеланото окосмяване с новия Braun Silk expert Pro 5 – PL5124

Braun Silk expert Pro 5 – PL5124 перманентно премахва ненужните косъмчета нежно и прецизно с неговите 400 000 импулса