Beauty : Beauty новини18 ЮЛИ 2019

Футуристичният поглед към грижата за красотата и полезен ли е той

Очаквайте скенери за лице и 3D принтери за маски

Все по-голям е фокусът върху развитието на грижата за красотата и бързо развиващите се технологии само спомагат за този процес.

Може все още да нямаме летящи коли, но технологиите в днешно време се развиват с изключителен бърз темп. Благодарение на това виждаме прогрес във всяка част от ежедневието ни, включително в грижата за красотата.

Вече има измислени милион продукти и технологии, които да спомагат тази индустрия. Устройствата, които до преди няколко години не предполагахме, че ще съществуват дори, вече ги има и за домашна употреба. Вижте рутината на Нина Добрев например и ще се обедите: Вечерната рутина на Нина Добрев

За напред в ежедневието ни ще навлязат още по-необичайни устройства и технологии. Например този продукт, който предстои да видим на пазара скоро – скенер за лице, който можем да прикачим върху камерата на телефона си, за да анализира по-подробно кожата и състоянието й. След това получената информация може да пратим към 3D принтер за маски, който да изготви перфектната грижа за точно нашия тип кожа.

Друга любопитна технология е умното огледало, което ни дава възможност да видим как ще изглежда определен вид грим върху лицето ни като комбинира отражението ни с избрания от нас макияж.  В бъдещето учените се надяват да развият технологията, така че огледалото да може да освобождава частици грим и директно да нанася желаната визия върху лицето.

Всичко това ни очаква в рамките на още няколко години и вероятно от тогава насам бюти индустрията ще се промени по начин, по който никой от нас не е очаквал.

Продуктите с активен въглен са спасение за мазната коса

Някои учени обаче са настроени негативно към това развитие, защото се притесняват, че технологиите и изкуственият интелект ще заемат твърде голяма част от ежедневието ни. Фактът, че вредата от подобни устройства вече се проявява върху психиката, здравето и дори красотата ни също е обезпокояващ. Можете да научите как тук: Трябва да носим слънцезащита и вкъщи

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BEAUTY НОВИНИ

Beauty новини21 ЯНУАРИ 2020

Дъщерята на Кайли Дженър също "създаде" грим колекция

Лимитираните продукти излизат на пазара навръх втория рожден ден на Сторми

Beauty новини20 ЯНУАРИ 2020

Изискана и съблазнителна, Кая Гербер за YSL Beauty

Звездата в тази кампания са блестящите устни

Beauty новини17 ЯНУАРИ 2020

Известните личности с красива кожа, но щура бюти рутина

Не следвайте тези съвети за красота, независимо от кого са

Beauty новини17 ЯНУАРИ 2020

Първата спирала, създадена от екипа на Риана

Брандът на звездата Fenty Beauty стартира новата година, като разширява портфолиото си