Хороскопи

Овен

Основни характеристики

Огнен знак, позитивен, импулсивен и под влияние на планетата Марс.

Овните се отличават с ентусиазъм, лидерски хъс, инициативност. Вярват в себе си, куражлии, умни, непокорни, с много силна воля. Обичат музиката и приключенията. Хвърлят се във всичко с интерес, харесват иновациите, често са с арогантно поведение. Когато спорят или са ядосани, често се затварят в себе си.

Социален живот

Обикновено имат широк социален кръг спрямо интересите си. Често са лидери, обичат да взимат участие в разговора, експресивни и разговорливи с приятелите си, желаещи да бъдат чути. Хората им се доверяват, могат да пазят тайна. Любовта и сексът са от голяма важност за тях. Лесно се сприятеляват с нови хора, завладяват ги с чар и магнетизъм. Не обичат да вземат решения, да критикуват, да се самоанализират. Боят се от ревност и от провал. В брака изискват много. Когато са щастливи обаче, стават много щедри и любвеобилни.

Кариера

В много отношения са смели, но и трудно се сработват на работното място. Често са прекалено резки с колегите си. Въпреки това са успешни в кариерата, организирани, ентусиазирани.

Хоби

В свободното си време се занимават с различни спортове, обичат коли, мотоциклети, лов и други забавления, които изискват много движение и съсредоточеност. Винаги са централна фигура в груповите активности.

Телец

Основни характеристики

Земен знак, стабилен и под влиянието на планетата Венера.

Много решителен, твърд, търпелив – това са ключовите качества на Телеца. Обикновено са хората от този знак са спокойни, любезни, много организирани и логични в действията си, обичат красотата и удоволствието от живота. Позитивни натури са, доверчиви, но стабилни в отношенията си с другите. Нуждаят се от сигурност и постоянна заетост, въпреки че понякога са мързеливи и демотивирани.

Социален живот

В отношенията си с другите са много нежни, овладяни и добре настроени. Понякога завиждат, но са винаги готов слушател и са състрадателни. Типично щедри са, трудно променят възгледите си. Внимават да не наранят достойнството на приятелите и близките си. Не обичат да се карат, да спорят, винаги търсят разбирателството с другите. Харесват приятелите си и рядко са склонни към предателство.

Кариера

Развиват се добре в икономическата сфера. Отдава им се обучението, курсовете, разширяването на знанията. Не се страхуват от проблеми, отстояват интересите си. Големи спестовници са.

Хоби

Обичат да са сред природата и хубавата храна. Обожават музиката, концертите, но винаги трябва да са с приятна компания. Обикновено са забавна и приятна компания за всякакви събирания.

Близнаци

Основни характеристики

Въздушен знак, позитивен, но и с променливо настроение, подвластен на Меркурий.

Думите, които го характеризират са: любопитен, изобретателен и адаптивен. Близнакът е дипломатичен, интелигентен, интелектуалец. Има много и различни интереси, но много често е нерешителен. Умее да убеждава другите в споровете, също както умее да помага в трудни моменти. Преследват неосъществими мечти, мразят сълзите и ревността. Обикновено са доста пламенни.

Социален живот

Духовно извисени и интелигентни хора, нерядко са консервативни. Харесва им да се занимават с хората, интересуват се от книги, образование, реклама, журналистика. Невинаги знаят как да пазят тайни, често са привлечени от клюките. В любовта търсят перфектната половинка, но са неуверени. Невинаги стигат до брак.

Кариера

Тъй като са енергични и работохолици, често сменят работата си или работят на две места едновременно. Подходящи професии за тях са: репортер, художник, дипломат, рекламен агент, маркетинг специалист, публицист.

Хоби

Обикновено нямат много свободно време, но хобитата им са танците, забавлението, дискусиите, екскурзиите и всичко непознато.

Рак

Основни характеристики

Воден знак, негативен, импулсивен и подвластен на Луната.

Думите, които го описват най-добре са чувствителност, богато въображение, независимост. Непоправими романтици, емоционални, но в същото време са много ревниви и несигурни. Лесно раними са и търсят сигурност в партньорите си. Държат на инстинктите и интуицията си, много се доверяват на вътрешния си глас. Често се затварят в собственото си пространство. Имат силна памет, бързо се възстановяват от болести. Не обичат да се занимават с миналото, гледат напред в бъдещето и се стремят към реализация. Не променят мнението си лесно, затова обичат да спорят и да отстояват позицията си.

Социален живот

Много комуникативни личности, обичат да се забавляват с приятелите си на приятни и познати места. Харесват шегите, хубавата храна, добрите развлечения, добрата компания и всичко, което ги развлича от проблемите им. Обичат да разказват истории и да се връщат към хубави спомени. Държат на личното пространство. Домошари са, търсят партньор, който да им се отдаде напълно, харесват домашния уют, но и летните приключения.

Кариера

Обръщат много внимание на кариерата си и се стараят да се харесват на колегите. Имат силна вяра в собствените си възможности, умеят да преценяват ситуациите и разчитат на инстинкта да им подсказва правилните стъпки. Не обичат да дават пари назаем, защото са несигурни. По същата причина не обичат да имат дългове. Ценят качеството на работа. Могат да бъдат добри художници, историци, актьори, музиканти, писатели, поети, психолози, моряци.

Хоби

Свободното си време посвещават на семейството си и хората, които обичат. Харесват странните предмети и често събират антики.

Лъв

Основни характеристики

Огнен знак, стабилен и командван от Слънцето.

Умни, работливи, честни, много емоционални и обичащи комуникацията. Добре се разбират с останалите, мили са, винаги ентусиазирани. Обичат да впечатляват останалите, организирани са в ежедневието си и са много смели. Не умеят да прощават – ако се случи някой да ги предаде или обиди, прекъсват всякакви отношения с него. Парите за тях са част от ежедневието, никога цел.

Социален живот

Трудно задържат отношенията си с другите, защото са упорити,малко хладни и доста вманиачени на тема да се развиват непрекъснато. Имат склонност да се сприятеляват с по-малко общителни хора, застъпват се за приятелите си, когато трябва. Държат на добрия начин на живот и това ги прави малко сноби. Търсят любов и разбирателство.

Кариера

Често са лидери на работното място. Много подходящи професии за тях са: художник, декоратор, продавач, политик, рекламен агент и мениджър. Сработват се добре с хората, но запомнят добрите и лошите им черти. Интуитивни са и умеят да преценяват рисковете. Обичат финансовия комфорт.

Хоби

Обичат лукса, забавата и да се чувстват добре на красиво място. Добре прекараното свободно време за тях е времето с любимия човек.

Дева

Общи характеристики

Земен знак, управляван от планетата Меркурий. Думите, които го характеризират са: практичност, методичност и критичност.

Те са тихи, точни, с по-формален стил на изразяване, умеят добре да преценяват ситуациите и хората, обичат чистотата, последователността и коректните отношения. Понякога са самотни, но пък имат добре развито чувство за хумор и ирония. Перфекционисти са, което често отблъсква околните.

Социален живот

Добри слушатели са. Обичат да помагат и да дават съвети и напътствия. Не всеки може да понесе тяхната критичност и честност. Добре преценяват хората. Не се влюбват лесно.

Кариера

Амбициозни са, последователни и способни. Държат на доброто образование и натрупването на професионален опит. Подхождат им професии, които са свързани с медицина, архитектура, преподаване и шивачество. Също така от тях стават и добри актьори, икономисти, инженери и филмови критици. Понякога се захващат с неща, които надвишават лимита на възможностите им.

Хоби

В свободното си време се занимават с духовни дейности и обичат да са сред природата.

Везни

Общи характеристики

Въздушен знак, импулсивен, управляван от планетата Венера.

Думите, които го характеризират са: хармония, красота, мир. Скептични са, спонтанни, чувствителни, отворени към сътрудничество, скромни, романтични, имат нужда от компания и окуражаване. Мразят насилието и несправедливостта и трудно отказват, защото се притесняват от реакцията на околните. Имат много таланти, обличат се стилно и обичат да се занимават с декорация на дома и работното място. Понякога не разбират проблемите на околните, защото са фокусирани върху положителното в живота.

Социален живот

Имат безупречно поведение в обществото, нежни са, комуникативни и изпълнени с ентусиазъм. Имат много приятели и познати. Държат много на одобрението от страна на околните и правят всичко възможно да не разочароват другите. Уважават елегатността като качество, търсят компанията на весели хора и избягват егоистите и тези, които правят сцени на ревност. Дори когато са омъжени/женени по любов, продължават да се търсят свободата и независимостта.

Кариера

На работното място търсят хармония в отношенията с колегите, весели са, общителни и отворени за сътрудничество. Обикновено избират да се развиват в сферата на изкуството, духовното или управляват собствен бизнес. Често купуват неща, които в последствие се оказват безполезни.

Хоби

Обичат да флиртуват, да се забавляват и да се занимават с дейности свързани с поддържане на хубав външен вид.

Скорпион

Общи характеристики

Воден знак, стабилен, управляван от планетата Плутон.

Думите, които го описват са: сила, динамичност и целеустременост. Приемат нещата доста лично. Стремят да излъчват сила и обичат да се налагат. Последователни са, етични и емоционални. Посвещават се на тези, които обичат и се жертват за тях. Ако бъдат предадени, често стават отмъстителни. Горди са, самоуверени и способни да се справят сами в трудни моменти. Много добре долавят чувствата на другите.

Социален живот

Доста са социални, въпреки склонността си към интровертност. Обичат да помагат на другите. Избягват да говорят на лични и интимни теми. Не се бъркат в чуждите работи излишно, но лесно научават всичко, което може да ги засяга по някакъв начин. Бързо разкриват другите, а те самите остават загадъчни. Любовта и приятелството за тях са свещени.

Кариера

Не им пречи да се занимават с неща, които за другите хора са неприятни. Идеалните професии за тях са: лекар, детектив, психоаналитик, техник, бизнесмен, политик, военен. Интересуват се от мистичните неща. Постигат професионално и финансово благополучие.

Хоби

През свободното време обичат да се отдават на флирт, забавления и всичко, което би им помогнало да преодолеят страховете си. Спортът също ги привлича.

Стрелец

Общи характеристики

Огнен знак, управляван от Юпитер.

Думите, които го описват са интелигентност, кураж и оптимизъм. Те са благородни, мили, щедри, честни, талантливи, шумни, любопитни, искащи да знаят всичко и да имат всичко – пари, слава и възхищение. Обичат свободата и трудно понасят ситуации, в които се чувстват ограничени в някакъв аспект. Имат приключески дух.

Социален живот

Имат обективна преценка, помагат на хората, етични са. Вълнуват се от интелектуални дискусии, обичат да пътуват, но и комфорта на дома. Атлетични са, комуникативни са и държат на контакта с природата. Големи фенове са на музиката и шоуто. Създават уютна атмосфера в дома си. Бързо се палят в спор, но и бързо им минава. Връзките им често са нетрайни, но пък са запомнящи се. Влюбени са в себе си и живота.

Кариера

На работното място са оптимистично настроени, енергични, щастливи. Подходящи са за мениджърски позиции и Връзки с обществеността. Всяка една работа, която е свързана с пътувания, транспорт, търговия, музика, журналистика, медицина, проучвания, дипломация и преподаване.

Хоби

Избягват ежедневната рутина по всякакъв начин. През свободното си време се занимават със спорт, пътувания, хазартни игри и разходки.

Козирог

Основни характеристики

Земен знак, управляван от планетата Сатурн.

Думите, които го характеризират са: организиран, амбициозен, мъдър. Злопаметен е, консервативен, работлив, стриктен, акуратен, традиционалист. Има нужда да се научи да се отпуска и да се забавлява. Обича много семейството си и работата си. Минава през много изпитания в живота си, но хубавото е, че се учи от тях и израства. Справедлив е, самодисциплиниран и не е подвластен на утопии. Не показват лесно емоциите си и трудно изразяват чувствата си с думи. Вместо това са предпазливи и страдат много, ако допуснат да бъдат наранени от близък човек. Държат на репутацията си.

Социален живот

Забавляват се като водят конструктивни дискусии с другите хора и като посещават културни събития. Има малко, но верни приятели. Трудно се поддават на изкушения в интимната сфера, последователни са и отговорни. Не понасят да бъдат обект на шеги. Държат много на признанието от страна на партньора си.

Кариера

На работа са отговорни, сериозни, организирани, амбициозни, съвестни и тежко понасят загубите. Подхождат им професии като: историк, търговец, архитект, собственик на бизнес, началнически позиции, съдия и военен.

Хоби

Обичат природата, духовността и да са ангажирани с много неща. Бягат от бездействието.

Водолей

Основни характеристики

Въздушен знак, стабилен, позитивен и под влиянието на планетата Уран.

Обикновено са много независими, упорити, революционери, комуникативни и добре се сработват с останалите. Когато са наранени не прощават никак лесно. Не обичат промените. Иновативни са, оригинални в идеите си и много често са творци. Умеят да комбинират интуицията си с разума. Във всекидневния си живот са студени но любезни, дискретни и правят добро впечатление. Имат склонност да се усамотяват, когато са притеснени.

Социален и емоционален живот

Водолеите са съвременни личности, които имат разнообразни интереси. Интересуват се от нови изобретения, открития и иновативни идеи. Търсят любов и разбирателство с приятелите си. Могат да живеят шумно, но обичат комфорта и уюта. В любовта и връзките си се отдават напълно, но са много непостоянни. Когато обичат истински не се интересуват от разлика в години, социален статус или раса. В партньора търсят сходните идеи и мислене.

Кариера

Добре се развиват в свободните професии и науки. Трудно завързват отношения с партньорите си. Не държат на реализацията на всяка цена.

Хоби

Обичат да пътуват, да откриват нови неща и занимания. Харесва им да дискутират всякакви теми, начело с политиката.

Риби

Общи характеристики

Рибите са воден знак под управление на планетата Нептун. Думите, които го характеризират са: вдъхновение и съчувствие.

Рибите са ентусиасти, романтици, емоционални и интуитивни. Често искат да избягат от реалността и да поставят ново начало. Понякога са прекалено пасивни. Обичат да помагат на другите, приятелски настроени са, чувствителни и много чаровни. Липсва им увереност и често търсят подкрепата на другите. Често се чувстват неразбрани от околните.

Социален и емоционален живот

Обичат природата, танците, музиката и събиранията с приятели и да участват в интелектуални дискусии. Умеят да създават топла атмосфера, но връзките им понякога страдат от прекалената им чувствителност и меланхоличност. Чувстват се сигурни във връзката, ако партньорът им споделя техните идеи.

Кариера

Професиите, които ви подхождат са в сферата на изкуството, медицината, психологията и всичко, свързано с човешките отношения, преподаването, науката и политиката. Не харесват професии, където конкуренцията е на почит, защото са са по-неуверени.

Хоби

Обичат танците, музиката, приключенията, пътуването и разходките.