Какво помага на вашата зодия при безсъние

Спортът най-добре успокоява зодия Овен, а Близнаци се приспиват с книга

Забравете за приспивателните и разберете как вашата зодия може да се справи с безсънието

Като цяло безсънието се причинява от много и различни фактори, като най-честите са стрес, здравословни проблеми, преумора и превъзбуда. Всеки човек се бори с инсомнията по свой начин: някои четат книга, други пият успокояващи чайове, а трети правят йога, която да отпусне съзнанието и тялото им.

Начинът, по който се справяте с безсънните нощи до голяма сетепен се определя от зодията ви

Някои зодии трябва да избягват тренировките късно вечер, а други – взирането в екрана на телевизора или телефона. Докато при някои медитацията и ароматните свещи действат релаксиращо, при други чистата и подредена спалня са истинско приспивателно.

Овен

За да може да преборите безъснието, най-добрата идея е да тренирате интензивно през деня. Taка ще изхабите цялата излишна енергия и в края на деня ще си мечтаете да се сгушите в меките завивики.

Ако обаче тренирате до 3 часа преди лягане, е възможно да постигнате обратния ефект – ще се енергизирате и тонизирате, и заспиването ще бъде просто невъзможно.

Телец

За вас ароматерапията и топлата вана действат най-успокояващо и подготвят тялото ви за сън. Есенциалните масла са чудесен избор за отпускане преди лягане, като най-подходящо е лавандуловото, което доказано помага при безсъние.

Ароматерапията може да се прави и под формата на свещи, ухаещи на лавандула или друга отпускаща и приятна миризма, в случай че страдате от алергия към есенциални и етерични масла.

За какво тъгуват мъжете от всяка зодия след раздялата

Близнаци

За да се справите с безсънните нощи, трябва да си наложите правилото, че леглото е място за почивка и не трябва да пренасяте работата си в него. Никакви имейли и работни файлове, а най-добре никакви екрани. С други думи телефонът и лаптопът нямат място в спалнята.

Четенето на книга е много добър начин за заспиване, но ако книгата е твърде интересна, е възможно да не мигнете цяла нощ, унесени в четивото си. 

Рак

Ако сте сред представителите на тази зодия, то тогава трябва да слушате отпускаща музика като например шума на дъжд или океан, за да се отърсите от злободневните тревоги и проблеми. Има много приложения за телефон, които са пригодени именно за приспиване.

Много добра идея е и да се фокусирате върху дишането си, защото така до мозъка ще достигне повече кислород, а това намалява стреса и напрежението.

Раците са една от най-опасните зодии, когато са провокирани

Лъв

Вашата зодия се справя най-добре с безсънието като преди лягане си приготви топла напитка – билков чай или топло мляко. Ако предпочитанията са към чая, най-подходящи са лайка, маточина, лавандула и мента. Топлото мляко си подхожда с малко пчелен мед.

Доказано е, че топлите, а не горещите напитки действат най-успокояващо на организма и го подготвят за дълбок и качествен сън.

Дева

Типично за вас е, че редът и чистотата са важни и при заспиване. Под стрес сте, ако около вас цари безпорядък и нищо не е организирано според вашите критерии.

Когато почистите спалнята си, осигурите си свеж въздух в стаята, удобен матрак и меки завивки, ще удовлетворите вътрешното си желание за хармония и ще може да се отпуснете и да заспите.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА АСТРО СЪВЕТИ

Астро съвети28 МАРТ 2020

Това са зодиите, които са най-трудни за връзка

Стрелец и Водолей са сред най-свободолюбивите знаци, а Дева и Риби никога не са напълно удовлетворени

Астро съвети15 МАРТ 2020

Лесно отслабване според зодията

Докато Телците качват килограми и от въздуха, то Близнаците смъкват с лекота. Какво обаче важи за останалите от Зодиака?

Астро съвети10 МАРТ 2020

5 планети определят какви сме у дома, в любовта и в секса

Научете значението на всяка от личните планети в астрологията

Астро съвети08 МАРТ 2020

Пълнолунието в Дева ще промени любовния ви живот

Везни и Риби ще усетят влиянието му най-силно