Проблемът с музиката на Тейлър Суифт се разви по “най-лошия сценарий”

Тейлър Суифт предподписа с нова звукозаписна агенция, оставяйки по-голямата част от музиката си на Big Machine Records. Те продадоха монопола над нея на Скутър Браун.

“Това е най-лошият сценарий, по който можеха да се развият нещата за мен”, споделя Тейлър Суифт. “Знаех, че всичко, което съм постигнала с музиката ми до сега, ще бъде продадено, но никога не си представях, че ще отиде в ръцете на Скутър”, добавя тя.

Мениджърът на много известни певци, Браун, е един от хората в музикалната индустрия, с когото Тейлър връждува през годините. Според нея той е отговорен за скандала с Кание Уест и обиждащото видео с певицата гола леглото му за клипа на песента “Famous”. Браун е обвързан и с Джъстин Бийбър, с който Суифт също е влошила отношенията си заради Скутър.

Джъстин се включи в спора като сподели стара снимка на него и Тейлър, а в описанието й се извини за миналите им кавги. Но същевременно защити мениджъра си и обвини певицата, че неправилно набеждава Скутър.

Още по-неприятна става ситуацията за певицата, защото тя не е разбрала за покупката, докато новините не са били разпространени по новините. Тя казва, че не е имала възможност сама да откупи музиката си.

Тейлър Суифт работи с Big Machine Records от 15-годишна, но сега тя подписа нов договор с Republic Records, за да има по-голямо влияние върху съдбата на музиката си от тук нататък. Във връзка със сегашния конфликт тя каза, че се радва, че поне песните, които й предстои да създава, ще са само под нейния контрол и студиото, с което е подписала уважава нейната работа.