Меган Маркъл разкри, че е претърпяла спонтанен аборт

В есе за New York Times Меган Маркъл разкри за тежката загуба, която е прикрила от света.

“Знаех, че докато прегръщах първородното си дете, губех второто”, пише Меган в емоционално есе за медията.

За съжаление, тя и Хари са загубили второто си дете през юли месец тази година. В разказа си тя споделя за една юлска сутрин, в която всичко е вървяло както обикновено, докато в един момент не усетила остра болка в корема си.

“Часове по-късно, лежа в болничното легло, държейки ръката на съпруга ми. Усещах студенината на ръката му и целувах ръката му, мокра от сълзите и на двамата ни. Гледайки в студените бели стени, се опитвах да си представя как ще се възстановим от това”, разкрива в тъжната си изповед Меган.

По нататък в есето си, тя пише за предизвикателствата, които всички бяхме принудени да изживеем тази година. Споделя и една плашеща статистика по темата за проблемната бременност и абортите. “В стая със сто жени, 10 до 20 от тях ще преживеят спонтанен аборт”.

Меган Маркъл изтъква, че това е толкова разпространен проблем, но за него все още е табу да се говори и си поставя за цел да промени това. Първата стъпка, която тя ни съветва да поемем към промяната? Да попитаме човека до нас как се чувства – малък акт, който има способността да помогне на много.

Как да продължим напред след спонтанен аборт

Popular