Джони Деп е загубил делото срещу британския таблоид The Sun

Актьорът загуби в съдебната битка, която някои нарекоха “най-голямото дело за клевета на 21 век”.

Днес официално приключи дългото дело на Джони Деп срещу британския таблоид The Sun. Звездата от “Карибски пирати” обвини медията в клевета след публикуването на статия през 2018-та, която го нарече “бияч на съпруги”.

Три месеца след изслушването, в което Амбър представи доказателства за насилието срещу нея по време на брака й с актьора, съдията обяви, че твърденията на The Sun са верни.

Според документите от делото 12 от 14 случая на малтретиране в дома на Деп са били доказани за верни и Амбър е била потърпевшата.

Веднага след като съдът се призова, от The Sun публикуваха статии, с които обявиха победата си и споделиха, че ще продължат да защитават жените, засегнати от домашно насилие, с помощта на Амбър Хърд.

На Джони Деп му предстои да изплати значителна сума в обезщетение на медията. Звездата от “Аквамен” го обвинява и за уронване на репутацията.

Делото бе опустошително за кариерата и на двамата актьори. От развода си насам двамата попадат в черния списък в Холивуд и трудно печелят участия.

По време на изслушванията бяха представени доказателства и от двете страни – Деп твърдеше, че Амбър го е малтретирала и е хвърляла по него предмети, а Хърд обвини бившия си съпруг, че я е биел, когато се напивал.

Амбър Хърд сподели видео на агресивния Джони Деп

В защита на Джони се включиха Ванеса Паради и Уинона Райдър, с които преди той имаше връзка.

Popular