Как да направим сутрешното кафе по-здравословно

За това колко здравословно е кафето, учените все още не могат да се споразумеят, но пък с тези съвети със сигурност ще го направим по-полезно.

Ако обичате да опитвате нови неща с кафето си, това може да бъде само във ваш плюс. Следвайте тези няколко съвети от нас, които ще направят вашето кафе в пъти по-здравословно.

Добавяйте канела и джинджифил

Подправката позната като pumpkin spice, всъщност прави кафето по-полезно. Заради комбинацията от канелата и джинджифила тя забързва метаболизма, като задейства термогенните процеси в тялото и така изгаряме по-бързо калории.

Канела в кафето стимулира паметта

Ако пък искате да добавяте канелата и джинджифила отдeлно, най-лесният начин да го направим, е да ги смесим със смляното кафе или директно да смелим зърната с пръчките канела.

Правете си по-често мока

Е, нямаме предвид тази на Starbucks или Costa, а това, което можете да си направите у дома. Чисто кафе с лъжичка какао, като можете да добавите и малко мляко, ако така го предпочитате.

Тук ключовата съставка е какаото, защото то е силен антидепресант и повишава настроението по същия начин като шоколада. Освен това е полезно и защото подобрява храносмилането и функциите на мозъка.

Използвайте филтри за кафе

Една от причините защо учените спорят дали кафето е полезно е високо му съдържание на кафестерол – агент, който може да повиши хорестерола. Но има много лесен начин да преборим този недостатък на любимата си напитка – като използваме хартиени филтри за кафе. Те имат свойството да пречистват кафестерола, но не пречи на полезните страни на кафето като антиоксидантите и самия кофеин.

Топлата вода с мед дава повече енергия от кафето

Колко кафе е твърде много кафе