Безплатна профилактика на детското зрение от KWIAT

Със старта на учебната година си припомняме отговорността за профилактиката на детското зрение.

Българската марка KWIAT предоставя на родителите възможност за безплатна профилактика на детското зрение през септември и октомври.

Националната кампания се провежда за шеста поредна година и е насочена към възрастовата група 6-18 години.

Ранната диагностика на детското зрение в България е съществен проблем и кампанията дава възможност да се работи активно за неговото преодоляване. Скринингът позволява да се идентифицират навреме децата с потенциални зрителни проблеми и те да бъдат насочени за преглед при офталмолог.

Често децата много успешно прикриват различни зрителни дефицити и в училищна възраст тези състояния биват тълкувани нерядко погрешно като недостиг на внимание, свръхактивност, неспособност за учене и други.

Редица проблеми с детското зрение могат да бъдат коригирани, ако се открият навреме, но с напредване на възрастта възможностите за корекции намаляват и изчезват.

Проблемите със зрението при децата са и ще стават все по-актуални предвид сериозното навлизане на новите технологии във всекидневните занимания, свързани с учене и свободно време при децата и младежите.

През 2018 г. лица на кампанията са талантливите малчугани от Арт компания Нови Звезди. С прякото си участие в организацията на кампанията, тези деца също се борят за по-добро очно здраве за себе си и за връстниците си. Българската марка очила тази година планира да разпространи кампанията си и да даде възможност на още повече деца да преминат безплатен очен скрининг, като организира множество локални събития извън медицинските центрове.

Щанд, на който ще се провеждат очни тестове, ще бъде поставен и по време на Световното първенство по художествена гимнастика в зала Арена Армеец. Състезанието ще се проведе от 10 до 16 септември, а всички деца и младежи, които посетят събитието, ще могат да се възползват от скрининга.

Можете да видите всички оптики и медицински центрове, в които ще се провежда скрининг тук: http://kwiat.bg/bg-nacionalna-kampaniya-na-kwiat-za-profilaktika-na-detskoto-zrenie

Нека заедно се положим усилия да възпитаваме в децата отговорно отношение към собственото им здраве!