Когато тялото ни подсказва, че е време да променим диетата

Независимо дали се храните твърде много, или твърде малко, когато диетата ви не се спогажда с тялото ви, ще забележите тези симптоми.

Някои са по-често срещани от други, но всички те индикират проблем. Затова ако се припознаете в долните редове, потърсете какво може да промените в диетата си.

Постоянно подуване

Това е прякото последствие след приема на твърде много сол – най-често това се случва при нездравословната диета с много бързи храни и твърде малко домашно приготвени ястия.

Чести главоболия

Макар и главоболието да може да се появява по ред причини, често когато има проблем в диетата, тялото ни сигнализира точно по този начин. Обикновено главната причина за главоболието е ниското кръвно и умората заради недостатъчния прием на нужните витамини и минерали.

Хронична умора

Този симптом е свързан с предишния – когато диетата ни се състои от твърде малко храни или пък само от такива, които не осигуряват нужните микро и макронутриенти на тялото, умората рано или късно ни застига.

Често изпитвате интензивна жажда

Още един от най-честите признаци, че преяждате с преработени храни, които съдържат големи количества сол, е постоянното чувство за жажда.

Шест грешки, които ни карат да загубим желание да тренираме

Храните се по-малко, а не отслабвате

Обичайният резултат от твърде рестриктивните диети – въпреки че се храните по-малко и изпитвате дискомфорт от това, накрая пак не отслабвате. Това е ясно доказателство, че или диетата ви не е подходяща за вас, или не е добре създадена.

Проблеми с кръвното

Твърде ниското кръвно е типично за хората, които често се подлагат на ограничителни диети и не се хранят пълноценно, а високото е следствие от нездравословните хранителни навици.

Изтощена коса и кожа

Високото съдържание на захар в преработените храни може в много случаи да доведе до кожни раздразнения и изтощена коса. Освен това липсата на омега-3 мастни киселини води до загубата на коса.

Типичните грешки на една “здравословна” закуска

tips