Какво да ядем, ако страдаме от суха кожа

С какво трябва да обогатим менюто си, за да се избавим от проблемите на сухата кожа?

Когато страдаме от този често срещан проблем, обикновено се обръщаме за помощ към лосиони и кремове с дълбоко подхранване. Но за да се справим трайно с това състояние, повърхностното третиране няма да е достатъчно. За тази цел трябва да добавим в менюто си различни храни, които с времето ще облекчат симптомите на сухата кожа. 
Идеални в този случай са храните, които са богати на полезни мазнини. Тук се включват риби от сорта на риба тон, сьомга, сардина. Всички те съдържат важни за тялото мастни киселини, които носят достатъчно вътрешна хидратация и особено през зимата, когато кожата се изсушава още повече, трябва да се консумират поне два пъти в седмицата. 
Авокадото е друга супер храна, която действа добре на сухата кожа. То е богато на антиоксидантните витамини C и E, както и на мононенаситени мазнини, които овлажняват кожата ви отвътре навън. 
Зехтинът също влиза в списъка. Той съдържа витамин E, както и полезни мазнини, а също така е полезен и за сърцето. Можете да го използвате и за директна хидратация, нанасяйки го върху кожата на лицето и тялото или като част от домашно приготвени лосиони и скрабове. 
Спанакът, ядките и различните видове семена също имат благоприятен ефект върху кожата. Те съдържат витамин А, мастни киселини Omega 4 и витамини Е и B. 
Добавяйки тези храни към менюто си съвсем скоро ще усетите разликата и ще кажете сбогом на сухата кожа.