Най-важното качество, което ни прави привлекателни

Проучване доказва, че най-привлекателни не винаги са физически красивите хора.

Привличането между двама души рядко е базирано единствено на външния им вид. Всъщност, ако сега си помислите за петимата най-привлекателни хора, които познавате, ще можете ли да кажете, че те са с най-красиви физически качества?

Понякога казваме, че красотата им се дължи на тяхното излъчване, не толкова на външния вид, но и това не е абсолютно точно. Според проучването на професора по психология, д-р Раул Бериос, всъщност най-често сме привлечени от позитивните емоции, които ни носи даден човек.

Изследването му включи 40 души, които трябваше да проведат по 6-7 бързи срещи с непознати и да определят кои от тях им са се сторили най-привлекателни и с кои биха излезли още веднъж. Тези от участниците в срещите, които притежавали качеството да създават лека и позитивна атмосфера още от първия разговор, били гласувани за най-желани.

Тайните за секса от щастливите двойки

Д-р Бериос смята, че привличането е резултат  от одобрението, което получаваме от събеседника и от екстравертността му.

Когато получаваме позитивна реакция от другия участник в разговора, ние също ставаме по-позитивни и щастливи, защото не се чувстваме нападнати и можем по-лесно да бъдем себе си. Затова и виждаме човека, който ни е накарал да се чувстваме така, по-привлекателен и искаме да прекараме повече време с него, за да си доставим още хубави емоции.

Имаш ли си тип по отношение на мъжете?

Дали си имате работа със сексуален нарцис?

Hero Slider