Има ли надежда, ако сме спрели да правим секс?

Ако сме спрели да правим секс, това значи ли, че е дошъл краят на една връзка?

Сред допълнителното количество стрес напоследък и дългото време, прекарано вкъщи в началото на годината, множество двойки се разделиха или влошиха отношенията си. И така, след като всички очакваха, че през 2020 ще е годината, в която двойките ще правят най-много секс, се превърна в годината, в която леглото охладня в много спални.

Да, сексът е важна част от всяка връзка, и липсата му може да ни накара да се питаме каква е причината. Но истината е, че не е важно “защо”, а трябва да мислим за “как”. С малки жестове и достатъчно време и търпение отношенията ви отново могат да се върнат по стария начин.

Започнете бавно, без конкретни очаквания

Почти невъзможно е, след месеци без секс изведнъж всичко да се промени въз основи. Опитвайте с малки стъпки да му покажете, че все още го искате и че сте готови да поработите върху връзката си. Не насилвайте нещата и те сами ще се случат в един момент.

Усмихвайте се по-често

Мъжете обичат щастливите жени особено ако те са причината зад тяхното щастие. Когато той види, че все още може да ви накара да се усмихнете и че всичко е наистина наред, ще се чувства много по-комфортно във връзката. Освен това, той вероятно се е влюбил в точно тази усмивка някога.

Превърнете темата табу в нормална

Дори и да ви се струва странно на момента, разговорът с половинката за секса, няма нужда да бъде срамен. Ако с него не говорите за тези неща, то с кого по-подходящ?

Важни, забавни и щури факти за секса

В случай че ви се струва твърде рязко изведнъж да заговорите за съдържанието на “50 нюанса сиво”, започнете отново с малките неща. Кажете му съвсем спонтанно, че ви харесва как изглежда в тази риза днес или просто го прегърнете без причина, така че да се стопи разстоянието  между вас. След като всичко това стане нормално отново, може да опитате и с по-пикантните неща.

Направете си нова рутина

Нещо миниатюрно може много да помогне – започвайте всеки ден с “добро утро” или закусвайте заедно сутрин. Дори само да го питате за деня му всеки ден ще послужи добра работа.

Прекарвайте по-малко време на телефона

Свикнали сме да го използваме през почти всяка секунда, но така често забравяме да обърнем внимание на случващото се около нас. Така и може да пренебрегнем хората, които обичаме. Затова, когато сте с половинката си, опитайте да страните от социалните медии и се наслаждавайте на времето с него.

Покажете, че оценявате това, което прави

Ако е помогнал с нещо в къщата или дори просто ви е успокоил в момент, в който не ви е било добре, благодарете му и покажете, че оценявате това, което прави. Не пренебрегвайте малките неща и той ще оцени вашите усилия също.

3 качества, които правят една жена желана