Фразите, които издават, че мъжът е престанал да ви обича

Ако един мъж истински ви обича, то той никога няма да изрече тези фрази. Независимо дали сте заедно отскоро или от години, дали живеете заедно и сте навлезли във фазата на рутината или не.

Ако той казва това, за съжаление е престанал да ви обича:

“Не съм длъжен да ти се обяснявам”

Лош знак е, ако половинката ви приема въпросите ви с такава открита враждебност. Ако чувства, че го разпитвате прекалено, има и по-меки начини да го каже.

“Това си е твой проблем”/ “Това не е мой проблем”

Каквото и затруднение да имате, мъжът, който ви обича, ще иска да помогне. Независимо дали е нещо глупаво – например, свършили са ви парите седмица преди заплата, защото сте дала куп пари за поредния чифт обувки. Да, той може и да се подразни. Може в този момент той самият да има проблеми. Но да ви обърне гръб така категорично издава липса на любов.

“Като не ти харесва, намери си друг”

Когато обичаме, почти винаги сме готови да направим компромис. Или поне да изслушаме другия и да помислим как можем с взаимна отстъпчивост да решим проблемите си. Тази фраза – напротив, издава, че на него не му пука как ви кара да се чувствате. И няма да си наруши спокойствието заради вас.

 Разпознайте егоиста, преди да ви е съсипал живота


“Не ти вярвам”

Казвайки това, един мъж просто си търси повод за свада. Или дори повод да скъса с вас. Да, възможно е наистина да се е усъмнил в нещо. Но тогава, ако ви обича, ще обясни как се чувства и ще потърси отговори, за да разрешите ситуацията.

С изказването “Не ти вярвам” той вменява вина и затваря темата, без да търси обяснението ви или да се интересува от гледната ви точка.

“Преувеличаваш”

Ако споделите с мъжа си, че напоследък ви липсва внимание, че е разсеян или е станал по-груб, правилният отговор е: “Какво те накара да се чувстваш така”? Или “Извинявай, възможно е. Напоследък имам проблемми в работата”. “Преувеличаваш” не е отговор и не дава решение на нищо. Разбира се, винаги има вероятност наистина вие да преувеличавате. Може да сте по-чувствителна по някаква причина. Но това можете да изясните заедно, само ако човекът до вас покаже разбиране и изрази готовност за разговор. Ако вие сериозно се притеснявате от нещо или нещо ви натъжава, а той просто излиза с репликата за преувеличаването и не търси къде е проблемът, за съжаление не ви обича достатъчно.

Партньорите, които си приличат, по-рядко си изневеряват

Popular