4 неща, които никога не бива да правим след скандал

Ако искате да превърнете скандала в повод за раздяла, тези четири неща са най-сигурният начин да го направите.

След спор страстите са все още повишени, а чувствата ви са още по-уязвими. Затова дори и в момента на скандала да сте направили някои неща, за които съжалявате, това, което можете да направите сега, е да не влошите отношенията с партньора още повече.

За целта избягвайте тези пет грешки:

Не се опитвайте да се престорите, че спорът не се е случил

Разговорите на “мило” не са за 20 минути, след като почти сте се хванали за вратовете заради някой безсмислен спор. Най-лесният начин да добавите масло в огъня е да игнорирате проблема, който е предизвикал скандала.

Седнете и поговорете с половинката си за нещата, които сте си казали преди и по време на спора. Когато вече емоциите са поутихнали, разговорът ще премине по-лесно, а след това връзката ви ще може да продължи като обикновено.

Не се извинявайте с “Нямах това предвид наистина”

Чували ли сте израза “казана дума, хвърлен камък”? Тук важи същото – веднъж обидили ли сте партньора си, дори и само заради емоциите около скандала, няма как да се разминете с извинението, че е било без да искате.

Вместо това поговорете защо сте казали това, което сте казали, и дали няма нещо заровено зад тези думи.

3 двойки зодии, обречени на токсична любов

Не търсете съвета на близък, за да докажете, че сте били прави

Жените често сме виновни в това, че бързаме да споделим всичко случило се с приятелките си, за да чуем от другата страна колко нечестно е било отношението на половинката. Колкото и да ви се иска да се почувствате победоносни, по този начин няма да получите обективно мнение, а вместо това само ще сте нарушили доверието на партньора си.

Не ползвайте този спор като аргумент в бъдещи скандали

Думи като “А спомняш ли си какво ми каза, когато спорехме онзи път” е единствено детинска злопаметност. По този начин не постигаме нищо друго, освен да рестартираме старите проблеми и да покажем на половинката, че каквото и да прави, не може да поправи предишните си грешки.

Фразите, които издават, че мъжът е престанал да ви обича

Hero Slider