Мемоари в шест думи или как да се справим с тревожните мисли

“Днес ще бъде по-добре от вчера”, гласи един от кратките мемоари.

Психолозите предупреждават, че ситуацията сега предизвиква още по-голяма вълна от хора с оплаквания от депресия и тревожни мисли. Точно затова всяка техника за справяне с подобни симптоми може да ни бъде от полза.

Препоръката на Лари Смит, професор, автор и собственик на списание, е да използваме неговата стратегия за справяне със стреса, като описваме ежедневието си в шест думи.

Експерти показаха как реагира тялото ни по време на карантината

Тази техника включва друга често срещана препоръка на психолозите – да пишем за деня си в дневник, като същевременно ни подканва да бъдем креативни и да се забавляваме с процеса.

Според проучванията воденето на дневник помага за менталното ни състояние, защото по този начин поглеждаме на преживяванията си отстрани. Лари смята, че неговата идея е още по-подходяща, защото щом можем да опишем един проблем в шест думи, вероятно той не е толкова страшен, колкото си мислим.

Колко часа на ден трябва да прекарваме сред природата, за да видим промяна в тялото и ума си?

Хитрото хрумване се е появило от история за великия Ърнест Хемингуей, който веднъж бил предизвикан да създаде разказ, като използва само шест думи. Тогава писателят набързо написал следното: “За продан: бебешки обувки, никога обувани.”

По-щастливи и успешни с едно елементарно 5-минутно упражнение

По време на карантина, най-важно за децата е спокойствието на родителите

Hero Slider