Колко часа на ден трябва да прекарваме сред природата, за да видим промяна в тялото и ума си?

Прекрасна идея за всички, които прекарват много време у дома, е да се заобиколят с цветя.

Купувайки красиви цветя можем не само да украсим дома си и да му придадем настроение, но и да извлечем ползи за себе си. Цветята в дома повишават настроението и продуктивността. Представете си, ако прекарвате време в сред истинската природа.

Според проучване, престоят навън, заобиколени от зелени поля и гори, редуцира стреса, помага за справяне с депресията и намалява здравословните ни оплаквания. Високото кръвно налягане, наднормените килограми и диабетът се повлияват много добре от контакта с природата.

Може би ще ви изненадаме, но някои лекари дори предписват на пациентите си дълги разходки в парка.

За да видим резултат върху менталното и физическото ни здраве, трябва да прекарваме по два или повече часа в природата. Проучванията сочат, че тялото ни показва първи знаци на подобрение след 200 до 300 минути прекарани сред зеленината на природата. Можем да заключим, че още след втората ни 2-часова разходка ще се усетим по-щастливи и по-енергични.

 

Ако 120 минути ви звучат като време, което не можете да отделите наведнъж, то спокойно може да разделите деня си на 4 разходки в парка, всяка по 30 минути.

Започнете със събуждането, разходката като начало на деня дава тонус и зарежда с неподозирана енергия. Можете да опитате да повървите и веднага, след като обядвате. Така ще преработите по-бързо храната. Направете свой график, така че да “побира” няколкото така важни за вас разходки.

След като вече можем да кръстосваме из парковете спокойно, е време да изчистим умовете си от стреса, който натрупахме, съзнателно или не чак толкова, по време на социалната изолация.