Какво могат да ни научат майките за успеха на работа

Не са малко майките, които успяват да съчетаят ролята си у дома с тази на работното място.

Как го правят? Страхотен самоконтрол, организация и хитрост – някои от стратегиите за успешна кариера съвпадат с тези, които майките са овладели до съвършенство при грижата за децата си.

Те знаят колко важно е да имаме добър ментор

“Мамо, лош знак ли е, ако бебето се събужда три пъти на вечер?” Една майка не само играе ролята на първи ментор в живота на детето си, но и самата тя се обръща към собствените си родители или към приятелките си за съвет, когато има нужда от експертно мнение за майчинството, а и всичко друго.

По същия начин на работа е важно да имаме менторска фигура, към която да се обръщаме при проблем, и чиито стъпки да следваме.

Когато възникне проблем, те търсят причината и на по-малко очевидните места

Плачът на едно бебе може да значи хиляди неща и понякога те не са най-често срещаните като глад, умора или колики.

Три неща, които успешните жени правят всеки ден

По същия начин, ако на работа нещата не вървят добре, не винаги причината е във вас. Шефът има личен живот като всички останали, колегите също, затова ако възникне конфликт с тях, първо погледнете какво сте можели да направите по-добре, но не забравяйте възможността проблемът да е възникнал у дома, а не на бюрото в офиса.

Организацията на времето е най-важното им умение

Независимо дали се борите с безкрайна купчина задачи на работа, или тичате след малко дете, за да успеете да свършите каквото и да е през деня, ви трябва правилна организация. Майките го знаят най-добре.

25-минутното правило

В продължение на казаното по-горе допълваме, че майките са майстори на вършене на задачи за по няколко минути. Докато бебето спи или докато малкото дете се е заиграло, за няма и половин час една жена има способността да подреди къщата и да спретне нещо за вечеря.

По същия начин ни приканва да действаме и методът Помодоро, който от години се използва от успешните в бизнеса.

4 малко познати начини да стимулираме хормоните на щастието

Hero Slider