Говорете си сами! Това подобрява самочувствието

Въпреки общоприетите вярвания, много изследвания са доказали, че привлекателността не винаги се свежда единствено и само до физическата красота.

Не ви ли се е случвало в стаята да влезе човек, който да привлече вниманието на всички със своята харизма, а на второ четене да установите, че той не е нито най-красивият и добре изглеждащ, нито най-умният? Ако и вие искате да оставяте подобно впечатление, ще ви издадем една тайна – това е лесно постижимо!

10 начина да повишите увереността си веднага

Науката е категорична, че има няколко неща, които не само ще увеличат самочувствието ви, но и ще ви помогнат да изглеждате и да се чувствате по-привлекателни. Ето кои са петте доказани начина да го направите:

Усмихвайте се пред огледалото
Според проучване на Университета в Кардиф, когато хората се усмихват по-често, се чувстват по-щастливи. Терапевтът по личностни отношения Шейдън Франсис обяснява, че мозъкът ни е програмиран така, че да възприема усмивката като знак за приятелско отношение, за достъпност и привлекателност, дори когато виждаме отражение на усмивката си в огледалото.

18 известни и силни жени и как те преодоляват несигурността

Говорете си на глас
Според проучване на Университета в Илинойс от 2014 г., по-уверените хора с по-голям успех в кариерата често преди голямо събитие си говорят сами и то на глас. Така че следващия път, когато се нуждаете от повече самочувствие си предтавете как надъхвате свой приятел преди важна среща и по същия начин говорете на себе си.

Носете червено
Едва ли ще учудим някого като кажем, че червеният цвят не само привлича вниманието, но и кара жените да изглеждат по-привлекателни. Но учените са категорични, че този чувствен цвят може да ви помогне да увеличите самочувствието си.Дали ще го изберете като акцент в облеклото или като нюанс на червилото, това моментално ще ви накара да се чувствате няколко идеи по-неустоима.

Код “увереност”: 10 неща, които трябва да има всяка жена в гардероба си

Стойте изправени
Винаги ни е било малко досадно, когато майка ни все ни припомняше да не се прегърбваме и да стоим изправени. Изследване на Асоциацията по психологически науки от 2010 г. показва, че при хората, които седят с високо вдигнати рамене, се наблюдава намаление на кортизола (химикал, който сигнализира за страх) и така те се чувстват по-силни.

Помислете за момент, когато сте били най-уверени
След проведено проучване се установява, че когато хората си припомнят момент, в който са се чувствали най-уверени и силни, това има ефект върху начина, по който започват да се чувстват в момента.