Back to Reality: Няколко стъпки за връщането в офиса след работата от вкъщи

В началото търсихме начин да облекчим промяната към работата от вкъщи, сега отново се насочваме към офиса.

Въпреки че в началото дистанционната работа ни се струваше меко казано плашеща, сега по-страшно ни се вижда връщането към предишния ритъм.

Заради натрупалия се стрес и дългия период на адаптация много работещи изпитват истински страх да пристъпят отново към работата в офиса. Според проучване на специалисти от IBM 75% от хората искат да продължат да работят от вкъщи поне в някои дни от седмицата, а около 50% от изследваните лица са заявили, че ще потърсят вариант, в който напълно да работят дистанционно.

Не допускайте да ви мачкат на работа, ако сте интроверт

За да облекчим страха от връщането на работното място, сме събрали няколко мнения на специалисти по въпроса и техните най-добри съвети, за да улесним прехода.

Разучете какви са хигиенните мерки в офиса ви

Първата най-важна стъпка, когато се подготвяме за връщането към офиса, е да се погрижим за собственото си здраве и това на колегите ни. Свържете се с ръководителя си, за да разберете какви мерки ще се спазват и какво трябва да направите вие, за да запазите безопасността в офиса.

Върнете се на работното място поетапно

Ако работата ви го позволява, преговаряйте с шефа си да идвате първоначално три дни в седмицата, вместо пет. Това ще ви позволи малко по малко да свикнете с новия ритъм и да се адаптирате по-лесно.

Донесете си част от нещата от вкъщи в офиса

Дали ще е домашното цвете или чашата, от която сте пили кафето си у дома, малки предмети, които свързват пространството на дома с това на работата, ще ви помогнат да свикнете с промяната.

Онлайн навиците, които вредят на кариерата ви

Ако сте последвали съветите на Мари Кондо при започването на работата от вкъщи, и сте си взели предмет, който да ви напомня за офиса и у дома, точно тази вещ ще бъде перфектният избор.

Създайте си график

Приоритизирайте най-важните задачи на деня и си ги систематизирайте под формата на график. Така няма да губите излишно време в чудене кое след кое да предприемете и ще се фокусирате по-лесно.

Използвайте обедната почивка, за да излезете навън

Не преминавайте от цял ден, затворени у дома, към цял ден, затворени в офиса. Позволете на тялото ви да си почива от работата, като използвате дори само двадесет минути от деня, за да се разходите навън.

Ако офисът ви се намира в близост до парк, ще направите още по-голяма услуга на себе си, защото чистият въздух и зеленината имат способността да успокояват.

Лимон, слушалки и добра книга сутрин са тайните на продуктивните хора

Hero Slidertips