Задължителните елементи за коледния шопинг при жените и мъжете

В списъка с желания за Коледа и при дамите, и при господата попадат качествените и стилни дрехи.

Към това правило, което не се променя години наред, вече добавяме и още един критерий, който търсим да спазим при подбирането на нещо специално за любим човек. Вече една дреха трябва да е не само стилна, актуална според модните тенденции и изработена с внимание към качеството и детайла. Сега търсим и да изградим гардероб на базата на устойчивата мода.

Тази идея е в центъра на вниманието през последните години, когато проблемът с екологията отдавна е съвсем реален, а нуждата да предприемем действие е още по-наложителна.

Особено когато става дума за избирането на подарък за коледните празници, трябва да проявим повече съобразителност. Според проучвания в САЩ през декември изхвърляме с почти 25% повече отпадъци, от колкото през което и да е друго време от годината. Това се дължи на многото подаръчни опаковки и декорации за празника – само заради тях отпадъците за месеца са с 3 милиона килограма повече.

За това и през този сезон е по-важно от всякога да бъдем отговорни с изборите, които правим, както при покупките за подаръци, така и за личния шопинг.

Добрата новина е, че вече има много страхотни предложения на пазара, които съчетават готините кройки и качествените материи, придобити по устойчив начин.

Добър пример е Tommy Hilfiger – марката, която е представена в България от SARKK SA, всяка година разширява плана си за устойчиво развитие.

От 2020г. те стартираха програмата Make it possible, с която целят да постигнат екологичната и социална устойчивост. Брандът предизвиква себе си да създава мода, която “оползотворява всеки ресурс и приветства всички”, следвайки  24 амбициозни цели, съсредоточени около устойчивата икономика и приобщаването.

Вижте повече тук: Make it Possible: Tommy Hilfiger ще създават устойчива мода за всички

Последната колекция на Tommy Hilfiger за дамите е изградена на този принцип и е пълна с класически модели, които са перфектната основа за стилния капсулен гардероб. Сред предложенията им са включени модели в каре и дискретни принтове, които улесняват съчетаването на тоалетите.

Същото важи и за мъжката колекция на марката – там на фокус е спортно-елегантният стил, а моделите позволяват множество варианти за аутфити. За новия сезон пък от Tommy Jeans правят носенето на дебелите пухени якета по-стилно с модели, които са подходящи за допълване към всяка визия.

Вижте някои от най-добрите предложения на марката в галерията.

А ако още отсега се питате какво да изберете за зимните тоалети, подготвихме ви три идеи за визии. Използвайте ги за вдъхновение за собствените аутфити за новогодишната нощ или за да изберете подходящи съчетания за подарък за любим човек.

Тази година модните тенденции ни предизвикват да смесваме принтове смело и да наслагваме множество стилни елементи едно върху друго. В случая избрахме една класическа комбинация, която погледната през призмата на Tommy Hilfiger е напълно различна.

Формулата пуловер с поло, карирана пола и палто или блейзър многократно се появява в тоалетите на фешънистите, откъдето и почерпихме вдъхновение.

Визия номер две е перфектна за дните на забързаното градско ежедневие… или за тези моменти, в които избираме да се престорим от вкъщи, че делникът ни е същият като преди.

Тоалетът можете да допълните с черен чорапогащник или с изчистен клин.

Този аутфит е за смели момичета – вече дълго продължава играта с дължините при роклите и якетата. Готови сме да се включим към нея с предложения от дамската колекция на Tommy Hilfiger, както и с най-новите попълнения сред репертоара им – зимните якета.

Ако искате да сте още по-дръзки облечете блуза с поло в бяло или бежов цвят под роклята.

Продуктите на Tommy Hilfiger може да намерите в България, в бранд бутиците в The Mall, Serdika Center и Paradise Center.

Снимки: Tommy Hilfiger, MEMORANDUM, Izzy Wears, Not Jess Fashion

Fashion GalleryHero SliderPopular