Трите златни правила за Black Friday

Черният петък пристига! Освен шанс да купите подаръци за Коледа на изгодни цени, той носи и риск от необмислени харчове.

Изкушенията ни бомбандират от толкова много посоки, че е почти невъзможно да не купим и нещо, от което няма никакъв смисъл.

Екипът ни реши да сподели с вас трите си златни правила за Back Friday шопинг. С тях сме максимално ефективни и максимално доволни от покупките си. И успяваме да се опазим от това портфейлите ни да изтънеят непредвидено точно преди празниците!

1. Купувайте само подаръци – не пазарувайте за себе си. Ако не ви е наистина спешно да се сдобиете с нещо, отложете покупката.

Черният петък е идеален шанс да купим изгодно подаръци за близките си. Покрай това е нормално да се изкушим да зарадваме и себе си с това или онова, само че е абсолютно ненужно точно сега. Истината е, че след месец ще дойдат големите сезонни намаления и ще имаме седмици наред да си подарим нещо, което внимателно сме обмислили. Но не товарете бюджета си с това точно преди празниците, когато и без това на всеки му се струпват сериозни разходи.

2. Направете си списък. Знаем, че този съвет е повтарян милиони пъти, но е важен. На Black Friday  номерът е точно в обмисленото пазаруване. Помислете кого и с какво искате да зарадвате. Ако става дума за ваши много близки хора, можете дори да ги попитате в прав текст от какво имат нужда (Ние често правим така с мама и татко).

С какви обувки да носим различните модели дънки

Следвайте правилото, че каквото и да купите, трябва да е наистина желано и полезно – а не просто резултат от това, че сте се хванали на въдицата на голямото намаление.

3. Разберете какви са условията за връщане. Магазините, които дават възможност за безплатно връщане в срок от 30 дни, винаги са за предпочитане. В тях можете да пазарувате спокойно, защото дори и да грабнете нещо в действителност ненужно, отнесени от моментна шопинг еуфория, след това ще можете спокойно да премислите у дома и евентуално да върнете част от нещата. Освен това, на Черния петък някои магазини предлагат удължен срок за връщане – до след празниците. Така ако има нужда от смяна на някой подарък, даже и след Нова година ще може да го направите.

Мисия умно пазаруване: 15 неща, които си струват инвестицията