Met Gala 2021: Всичко, което знаем

Пандемията няма да спре тазгодишната Met Gala.

Днес от Института по костюми обявиха новина, с която зарадваха всички почитатели на модата – тази година балът Met се връща в календарите ни. Макар и с различна дата и концепция, звездите ще могат да спазят традицията със своя парад на красотата и стила.

Този път ни очакват две Met Gala събития – едното ще се проведе на 13 септември. Тогава звездите ще създадат тоалетите си около темата “Америка: Лексикон за стила”, като организаторите на събитието споделят, че целенасочено са избрали да припокрият темата с тази от 2019г. “Камп: Бележки върху модата”.

Есенната дата е избрана с цел да се отпразнува 75-тата годишнина на Института по костюми и ще послужи като грандиозен завършек на тазгодишната седмица на модата в Ню Йорк. В началото си ежегодното събитие се е провеждало на есен, така че по този начин ще се почете старата традиция.

Следващата част от събитието ще се проведе на 2 май 2022 година, което ще върне практиката от последните години Met Gala да се провежда в първия понеделник от пролетния месец. Темата тогава ще бъде подобна – “Америка: Антология за модата”. 

Разделянето на събитието на две части ще позволи на организаторите да бъдат по-подвижни според промените с пандемичната обстановка и същевременно да намалят броя на присъстващите.

Тази година спонсор на Met Gala ще е Instagram, така че очакваме да гледаме модния парад през погледа на социалната медия.