Колекцията пролет-лято 2020 на Alexander Wang

Alexander Wang представи новата си колекция за пролет-лято 2020 година в центъра Рокфелер.

Новата колекция “Ready to wear” на Alexander Wang съедини няколко стила в едно. Критиците описаха моделите като стилни тоалети, повлияни от работата на Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Ralph Lauren и Donna Karan. 35-годишният дизайнер наистина често е казвал, че вижда тези марки като пример за успех и стил.

Едновременно с това, дрехите бяха повлияни и от политическите събития, актуални за този момент. Видяхме на няколко места американското знаме и дори подиумът засия в червено и бяло. Това Wang обясни като знак на почит към хората, които се борят за правата си.

Круизната колекция на Gucci със специална кауза

Той разказа в кратко интервю, че осъзнава как се е променила модата. Въпреки че той е сравнително млад за индустрията, вижда, че нещата се поемат по нов път. Модата не се отнася само за дрехите вече, а това, което искаш да изразиш с тях.

Дизайнерът си призна, че все още не е успял да интерпретира в дрехите си своето лично мнение или поне не така, както би искал да може. Надява се със следващите си колекции да представи не само стилни модели, но и своята позиция в обществото.

Джамбатиста Вали: В модата най-важни са позитивните емоции

От дрехите, които преобладават, виждаме, че широките подплънки все още ще са на мода, както и неутралната гама, главно от бяло, черно и кафяво. Интересното, което забелязваме е, че асиметричността също ще продължи да бъде стилна.

Първата колекция на Риана вече е пълен успех

Fashion Gallery