5 от най-ценните модни съвети

Добрият личен стил е въпрос на вдъхновение, базирано на познание.

Има стилни правила, които всяка дама е добре да познава. Днес събрахме няколко, които смятаме за основни, като със сигурност сте наясно с някои от тях. А може би има и няколко, с които ще ви изненадаме. Но със сигурност едно такова напомняне е полезно!

1. Когато се колебаете, сложете нещо по-официално

Старо като света, това правило никога няма да изгуби актуалност. Ако се колебаете как да се облечете за даден повод или за среща, по-добре е да се постараете една идея повече, отколкото да рискувате да изглеждате твърде неглиже.

Какво да облечем, когато сме поканени на сватба?

2. Не се хвърляйте презглава в новите тенденции

Модата и личният стил не са едно и също. Стилът е това, с което се идентифицираме, което изразява темперамента ни, удобно ни е и пасва на начина ни на живот. Затова и жените, които нямат собствен стил извън актуалните за сезона тенденции много олекват. Имайте предвид, че всеки моден сезон ни предлага около 15 водещи тенденции и още куп микротрендове. Съветът ни е да изберете 2-3 актуални неща, които да инкорпорирате в гардероба си за сезона, като за база използвате любимите си класики.

Трудно ли решавате какво да облечете сутрин?

Впрочем, много подходящ начин да тествате някоя модерна тенденция са аксесоарите. Например ако са модерни ярките флорални принтове, купете си боти на цветя, вместо палто.

3. Не носете високи токчета с мини рокли и поли

Много дами се подхлъзват в желанието си да удължат оптически краката си, когато облекат нещо късо. Мини пола или панталонки + обувки на ток обаче е комбинация, която повечето хора свързват с магистралата. Доверете се на правилото, че когато носите мини, обувките трябва да бъдат равни.

4. Срежете конеца, с който е прибрана цепката на новото ви палто

Палтата и блейзърите обикновено се продават с шев във формата на буква X, който прибира цепката в задната част. Идеята обаче не е да ги носим така, а да срежем конеца, преди да сложим дрехата за пръв път.

5. Леопардовият принт се счита за неутрален

Модни съвети за стилните дами над 40

У нас сме силно повлияни от поп-фолка, на който леопардовите мотиви дължат лошата си репутация. Но по принцип е прието правилото, че леопардът е неутрален принт и съответно може да послужи като база за експерименти с по-ярки цветове или statement бижута. Разбира се, ако играем стилно, както пееше Мария Илиева – а именно, да не носим дрехи, които са едновременно леопардови и с предизвикателна кройка. Леопардова пола, плътно впита по тялото? Твърдо не. Леопардово палто, луксозен шал, обувки? Абсолютно да!