Великденски яйца, вдъхновени от модата

Италиански сладкар създаде гигантски шоколадови яйца, вдъхновени от модата. Музи му бяха модели на Карл Лагерфелд, Армани, Диор и др.

Уалтър Мъско от “Патицерия Бомпиани” в Рим е създателят на тези произведения на изкуството под формата на великденски яйца. Те са вдъхновени от модата и някои от най-успешните модели в историята.

Сладкарят всяка година прави пищна серия от интересни модели шоколадови яйца и за колекцията тази година той избра темата да е модата. Той създаде 60 различни модела и ги обедини в една голяма изложба в ателието си.

Сред тях беше едно яйце, направено в памет на Карл Лагерфелд. Други пък бяха вдъхновени от Alexander McQueen, Gucci, Balenciaga и още големи имена в света на модата.

Великденски яйца au naturel

Целият екип на Уалтър се труди над яйцата дълго време, като изпипва всяка част от процеса. Ако има възможност, сладкарят посещава и дизайнера, който е създал модела, за да разбере замисъла зад всяка дреха.

Усилието, което се влага в шоколадовите изделия изисква дълго време, но крайният резултат си струва. А ако се питате колко точно струва – цените варират от 150 до 500 долара на яйце.

Мъско казва, че в началото е изпитвал затруднение да запази формата на яйцето и да възпроизведе модела върху него, но с времето се е научил къде да деформира яйцето и къде да го запази, за да се получи интересен резултат.

Вижте в клипчето по-долу повече информация за изложбата.

Великден по света