Тенденциите в интериора, за които ще съжаляваме

Както във всяко друго нещо, модите в интериора постоянно се сменят. Заложете на тези, за които няма да съжалявате по-късно.

Да бъдем честни – избирането на стила на интериора за дома не е никак същото като подбирането на аутфита сутрин. Реновирането на жилището е много по-траен процес, който се отразява не само на нас, но и на цялото семейство.

Точно затова и не би било разумно да се повлияем напълно от тенденциите, които са актуални в момента и да неглижираме практичността.

Тези четири тренда най-често ни изглеждат като страхотна идея, но заживеем ли в дома, декориран с тях, осъзнаваме, че сме направили грешка. Предупреждаваме ви кои са те, за да не сбъркате и вие.

Екстремен минимализъм

Вдъхновен от скандинавските тенденции в интериора, минимализмът бързо изпразни домовете на хиляди хора по света.

Въпреки че трябва да признаем, че изглежда стилно и instagramable, лишаването от всички вещи не е никак практично за младите семейства с деца, които тепърва започват да трупат вещи.

При такъв интериор и най-малкият признак на бъркотия прави силно впечатление, и то за сметка на студения и безличен фон на празните стени и белите мебели.

Смесване на различни принтове

Колкото и дръзко и секси да ни се струва на момента, не можем да пренебрегнем факта, че наслагването на принтовете често прекрачва границата на безвкусицата.

Ако искате да смесвате повече от една шарка в интериора си, стъпвайте внимателно – изберете един главен принт, който да е доминиращ и добавете един, максимум два, по-нежни и труднозабележими.

Краен модернизъм

Вярно е, че домът трябва да отразява душата ни, но колкото и различни и иновативни да искаме да изглеждаме, ако инвестираме в непрактични мебели само за да се отличим, накрая няма да сме доволни от резултата.

Липса на всякакви декоративни орнаменти

Близко до минимализма, този подход ни лишава от възможността да запазим онези ценни вещи, които придават на дума дух и настроение, и които носят сантиментална стойност със себе си.

Hero Slider