Тенденции в интериорния дизайн на кухнята за 2020 година

Акцентът в интериорния дизайн у дома през 2020 година ще бъде насочен към детайлите.

Ако обмисляте редизайн на вашата кухня, то сега е времето да бъдете смели. Заедно с интериорния дизайнер на Моми Студио – Антония Саранеделчева ще ви запознаем с най-добрите тенденции в интериорния дизайн на кухнята за 2020 година.

Мраморни и кварцови кухненски плотове

Когато дойде момент да избирате плотове за вашата кухня, е важно да направите информиран избор и да избере такива, който съвпадат с вашия начин на живот, лесни са за поддръжка и допълват цялостния дизайн на вашата кухня като стил и цветове.

Мраморът е красив и удачен избор, с уговорката, че е порест материал, което може да бъде предпоставка към нежелано оцветяване. От друга страна кварцът е устойчив на петна, не е порест и лесно се поддържа. Може да го почиствате само с топла вода и сапун. Без значение кой от двата материала ще изберете за вашата нова кухня, можете да бъдете сигурни, че с тяхна помощ напълно ще я преобразите.

Таван

Когато искате вашата кухня да бъде в неутрален стил и цвят, но въпреки това да бъде оригинална, помислете за тавана. За да създадете красиво и хващащо окото изявление, тапетът, дървените или метални греди, могат да ви помогнат да добавите цвят, контраст или архитектурно изявление. От друга страна дървените ламперии могат да ви помогнат да внесете топлина, чар и драматизъм във вашето пространство.

Комбинация на метали

През 2020 година не се страхувайте да експериментирате с различни цветове метали като месинг, никел, мед и бронз. Те са изключително подходящи за питейни кранове, осветителни тела и акценти. Освен това тази година актуални ще бъдат и крановете с нестандартни дръжки и интересни форми и функции.

Естествени материалите

Естествените материали от дърво до красив камък и мрамор, продължават да са сред големите тенденции в кухните и през тази година. Добавянето на естествена дървесина помага за създаването на по-топла и уютна атмосфера в кухни от всякакъв стил.

Отворени рафтове

Те ще бъдат актуални и тази година, а освен това са добро решение за по-малките кухни. С отворените рафтове вие можете да добавите индивидуалност, като изложите на показ красивите си кухненски съдове.

Мивки на показ

Прекарвате достатъчно много време на мивката, докато сте в кухнята, затова заслужавате да получите мивка, която наистина привлича вниманието. През 2020 година уникалните изпъкнали мивки ще бъдат сред топ тенденциите, проправяйки си пък за изразяване на личен стил в най-функционалните и добре използвани пространства – кухните.

Цвят в кухнята

Може би сте чули, че изцяло белите кухни ще отстъпят място на цветните, но това далеч не означава, че трябва изцяло да промените вашите, за да бъдете в крак с модата. Това лесно може да се постигне, като добавите цветни вратички на мебелите, поставите цветни кухненски съдове или керамични изделия във витрините.

Стъклени витрини

Ако не сте почитатели на тенденцията с отворените рафтове, защо не направите компромис и вместо това не заложите на стъклени витрини. Отървете се от горни шкафове и ги заменете със стъклени, за да добавите чиста естетика и да направите, така, че кухнята ви да изглежда по-голяма и по-отворена.

Тъмни подове

Ако интериорния дизайн на кухнята ви е със светли стени и шкафове, добра идея би било да помислите за по-тъмни плочки или паркет за пода. По този начин ще създадете контраст, който помага да направите вашето пространство по-уютно и приветливо.

Най-удачният избор за кухнята са плочки или паркет, тъй като са по-издръжливи и лесни за поддръжка. Подредени по интересен начин плочките.

Скрити уреди

Тенденцията с неръждаемите уреди бързо отстъпва място на скритите, интегрирани уреди. Скривайки ги зад вратичката на шкафа, уредите ви сякаш изчезват, а това придава на кухнята ви много по-цялостен вид.

Кухненски гръб

Той е идеалното място, на което да проявите своето творчество и да изразите своята личност в кухнята. Помислете дали да поставите парче в неутрален цвят, което да допълва шкафа, или пък ще бъдете смели и ще поставите по-цветни и изявени плочки, които по безспорен начин ще се открояват от останалата част от дизайна на вашата кухня.

Тъмни кухни

През последните няколко години се отчита значителен интерес към по-тъмния дизайн на кухните, като тази тенденция ще продължи да бъде актуална и през 2020 година. Особено популярни ще бъдат тъмно сините шкафове, които могат да се използват като акцентен цвят или като основен в цялата кухня. Освен това могат да се комбинират с аксесоари от мед или злато, което ще придаде на пространство изключително царствен и луксозен вид.

Тенденциите в интериорния дизайн на кухнята са големи, смели и красиви през 2020 г. От шкафове до подовите настилки и всичко между тях, със сигурност има тенденция в дизайна, която ще отговарят на нуждите и стиловете на всеки.

Автор: Антония Саранеделчева

Hero Slider