Съветите за кухнята от интериорните дизайнери

Една жена интериорен дизайнер знае най-добре как да организира кухнята си.

Кухнята е една от стаите в дома, за които трябва да мислим не само как да изглежда стилно, но и как ще бъде функционално. Затова и трябва да вложим повече замисъл в обзавеждането й. Ето какво биха ни посъветвали интериорните дизайнери.

Осигурете си добро осветление

Над мивката и печката е задължително да имаме допълнителна лампа по функционални причини, но когато цялата стая е озарена изглежда много по-подредена и поддържана.

Шкафове, шкафове и пак шкафове

За да е удобно готвенето, ви трябва достатъчно пространство, което в кухнята винаги се оказва недостатъчно. Когато запълните пространството с повече шкафове, обаче, мястото се оползотворява перфектно – имате къде да си държите съдовете и всички принадлежности, и плот за приготвяне на храната.

Във вилата на Томи Хилфигър на Карибите

Добавете килими и пътечки

Когато подберете правилните, стаята наистина придобива по-различен вид. Освен това, когато стоим на подобна настилка, стойката е подкрепяна по-добре в стоеж. Така дългите сесии готвене, когато сме изправени не са толкова неприятни.

Изравнете всичко на една дължина

Виждали ли сте хладилник, който стърчи напред в сравнение с шкафовете до него, или пък скрита в ъгълчето масичка, която дори не се вижда, защото пред нея има по-голям мебел? Тези неравности стоят неестествено и развалят добрия вид на стаята.

За всеки човек има правилни цветове за интериора

Прикрийте кошовете

Никой не обича да гледа мръсотиите, които са се оказали в коша, да не говорим да ги помирише. Затова потърсете вариант за прикрито място за боклука – автоматичното кошче за боклук, което се отваря с копче е страхотен вариант, но ако това ви се струва твърде много, можете просто да сложете коша в някой от шкафовете.

Защо е толкова вредно да перем с омекотител