Домашна джунгла – интериорният тренд на лято 2020

Обичаме да ви разказваме за това как да направите домовете си по-красиви. Следващите редове ще ви помогнат да ги направите и по-екзотични, защото ще си говорим за тренда, който условно ще наречем… Домашна джунгла.

Вдъхновен от тайнствеността и многообразието на Амазонската екваториална гора, този интериорен тренд завладява домовете на запалените по обзавеждането. Не бихме го определили като идея за хората, които обичат класиката, защото силно се набива се на очи.

Ако сте готови за истинска промяна в дома си, то тогава започнете от любимата си стая. А може и от коридора. Има няколко варианта да внедрите усещането за джунгла в дома си – с фото тапет или с аранжировка от красиви растения.

Фото тапетът е акцент, който ще промени цялото настроението на дома ви. Имайте предвид обаче, че поставянето му е изключително пипкава работа и е най-добре да си наемете професионалист. Напасването на принта е от основно значение за добрия резултат. Предлагаме ви да сложите фото тапета на стена, на която няма никакви рафтчета, закачалки и етажерки иначе рискувате да претрупате пространството и да загрозите дома си.

Ако заложите на цветята вместо на фото тапета, отделете няколко дни, ако трябва и няколко седмици, за да се информирате за различните видове растения, които допълват усещането за домашна джунгла, но и са достатъчно устойчиви за гледане вътре.

Изберете цветята спрямо дома си. Важно е да мислите за светлината и температурата в дома си. Не забравяйте, че може да подберете добро място на едно растение, но то да не се чувства добре, защото е директно под климатика, например.