5 лесни коледни украси #DIY

Не ви трябват особени умения, за да украсите дома си тази Коледа.

Остава точно един месец до Коледа и дори празничното настроение още да не ви е завладяло, с нашите предложения много бързо и лесно ще преобразите дома си за предстоящите светли празници.

Искате ли различна Коледна елха тази година?

Ето и кои са 5-те начина коледното настроение да превземе дома ви:

#1 Заскрежени клони. 

Какво ви е необходимо?

Няколко клона от дърво (може да откриете много изпопадали в парковете)

Прозрачно лепило

Кристали за ваза/изкуствен сняг

Как да ги направите?

Върху лист вестник изсипете кристалите/изкуствения сняг, като ги разпръснете равномерно. Клоните намажете с лепилото, ако ви е трудно, използвайте четка за боички. След това оваляйте клоните, за да полепнат кристалите/снегът добре. Оставете да изсъхне около 45-50 минути. Поставете във ваза, а за още по-коледно настроение, украсете клоните с малки играчки.

#2 Гирлянд от макарони. 

Какво ви е необходимо?

Сурова паста във формата на панделка

Лепило

Брокат/цветни бои

Коноп

Как да го направите?

Всяка една панделка от паста намажете с лепилото, а след това и с брокат или цветна боичка. След като лепилото изсъхне, завържете конопа около всяка панделка, като оставите поне 5-6 см разстояние между всяка. Този гирлянд може да окачите както на елхата, така и на стена или около прозорец.

#3 Портокалови свещи

Какво ви е необходимо?

Няколко портокала с дръжките

Чаени свещи (същият брой като портокалите)

Формички за сладки

Как да ги направите?

Всеки портокал разрежете на половина, като сърцевината извадите с помощта на лъжица. Горната част, която ще служи за капак, украсете като по средата притиснете формичката за сладки, а около нея забодете дръжките на портокалите, както е показано на снимката. Свещта поставете в долната кора на портокала – по този начин светлината ще бъде много приглушена, а ароматът просто страхотен.

#4 Канелени свещи

Какво ви е необходимо?

Обикновени големи свещи (може и такива в стъкло)

Пръчки канела

Панделки/връвчици и дребни коледни орнаменти

Как да ги направите?

Около всяка свещ наредете коледните пръчици, след което ги завържете с помощта на плат/панделка/връвчица. Внимавайте само пръчките да не са много близо до огъня на свещта. Ако желаете поставете коледни орнаменти като камбанки или клончета върху плата/панделката/връвта.

#5 Бонбонена украса

Какво ви е необходимо?

Бяло-червени бонбони (или други подобни карамелизирани)

Форма за коледни сладки

Връвчица

Как да я направите?

Наредете бонбони във всяка формичка, като ги разпределите вътре равномерно, а формите поставите върху лист хартия за печене. Не ги печете повече от 7-8 минути или докато бонбоните не се разтопят изцяло. Когато са почти изстинали, направете по една дупка в горния край с помощта на клечка за зъби. През нея ще промушите плата/връвчицата, за да ги окачите на елхата когато са напълно готови.