Перфектните дестинации за есенно приключение

Лятото е към края си, но пък есента ни предлага много възможности за още по-вълнуващи пътешествия и нови емоции.

Има места по света, които са изключително впечатляващи именно през този сезон. А и цените са доста по-поносими за всеки. Затова събрахме едни от най-приятните дестинации, където можем да избягаме в мрачните дни.

Тоскана, Италия

Казват, че през есента Тоскана е като сън – разноцветна природа, нова реколта вино и сезонни пазари и фестивали. Какво по-хубаво от това? Времето все още е топло и това е страхотна възможност да се насладите на хубавите храна и вино в компанията на любимия човек. Най-добрият начин да видите Тоскана е с обиколна екскурзия или кола под наем, за да имате възможност да видите повече места и различни пейзажи.

Маракеш, Мароко

В последните години Маракеш се превърна в любима дестинация на мнозина. И има защо! Познат като Розовият град, той е един от най-автентичните в Мароко и там сякаш времето е спряло. А есента е най-подходящото време да се насладите на екзотичната му красота, тъй като присъщите жеги са останали в лятото.

Днес Маракеш е един от най-важните културни центрове, известен с пазарите и фестивалите си. А за да се потопите в арабската мистерия, може да посетите забележителностите: историческата част на града – Медина; площадът Джама Ел Фна, Ботаническата градина Jardin Majorelle, джамията “Кутубия”, дворецът Бахия.

Лимасол, Кипър

Кипър има може би най-мекият климат в цялото Средиземноморие и предлага прекрасни възможности за пътуване за семейства, които търсят топло място за почивка. И то на много по-ниски цени от августовския пик. А идеалното място е Старият град на Лимасол. Това кътче е просто очарователно – тесни улички, малки работилнички, приютили местните занаятчии и кокетни кафенета. Любителите на историята ще останат очаровани от замъците Лимасол и Колоси.

Петра, Йордания

Великият древен град, полускрит в обветрената планинска долина Вади Муса (“Долината на Мойсей”) в южна Йордания е едно от най-ценните и величествени места в списъка със световното наследство на ЮНЕСКО. Червеникавият град някога процъфтявал като важна част от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати: Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите.

През 2007 г. чрез гласуване Петра единодушно е избран като едно от “Новите 7 чудеса на света”, заедно с Великата китайска стена, Колизеумът и други.

Киото, Япония

Седмият по големина град в страната и един от най-красивите. А есента е най-доброто време да видите фантастичните есенни корони на дърветата, които обграждат японските езера и пагоди. Там ще се насладите на уникалната визия на японското изкуство и дизайн – с тяхната крехка деликатност, свеж и необичаен спектър от мотиви, толкова различни от модерната европейска архитектура.

Най-интересните забележителности в града са: Златният павилион, замъка Ниджо и храмовете Рьоанджи, Императорският дворец.

Дубай, ОАЕ

Вероятно ще си кажете, че тази дестинация вече е изтъркана. Но повярвайте ни, има защо да наричат Дубай “Перлата на Близкия изток”. Тук определено има какво да се види: архитектурните шедьоври – небостъргачите, яхтеното пристанище, плаж Джумейра, невероятните градини Miracle Gardens и още много. Насладете се на изгледа от Бурж Халифа, устройте си шопинг тур из най-луксозните молове, а накрая вдигнете нивото на адреналина с джип сафари в пустинята.

Слима, Малта

Никъде няма да откриете по-спокойно място за слънчева почивка от Малта през есента. Слима е малтийският център за вкусна храна и фантастично пазаруване. Това е основната курортна дестинация, макар че някога е била пазена за аристокрацията в страната. Има много възможности за екскурзии с лодка около пристанище Гранд Харбър. Не забравяйте да посетите градината на Независимостта и кула De Redin от 17-ти век. Както може да се очаква от курортния град, нощният живот кипи от енергия.

Hero Slider