Рецептата е лесна за подготвяне, но прави впечатление с вкуса си.
През септември вече сме завладени есенното настроение, което ни призовава да си стоим по-често вкъщи и да хапваме апетитна храна.
Същевременно обаче точно тогава и времето започва да ни става по-малко, след като отговорностите стават повече. Затова и търсим перфектната рецепта, смесица от практичност и добър вкус.
Днешното ястие е точно такова – то ще запази качеството си три дни в хладилника, така че е перфектен вариант за сготвяне в края на седмицата и запазване на останалото за през забързания делник. А същевременно е страхотен начин да направим една вечер специална с минимални усилия.
Сандвич с печен картоф, ябълки и синьо сирене
За четири порции са ви нужни:
1 супена лъжица зехтин
2 пилешки гърди, нарязани на малки парчета
2 скилидки чесън
1 глава зелен лук
1/3 чаша песто
1 чаша пилешки бульон
1/4 чаша готварска сметана
450 грама гночи (ньоки)
2 чаши спанак
1/4 чаша настърган пармезан
сол и пипер на вкус
Приготвяне:
В голям тиган загрейте зехтина на средно висока топлина. Добавете пилето и подправките. Гответе, докато пилето започне да покафенява, около 8 минути. Добавете лука и чесъна и гответе за около 30 секунди, докато те пуснат аромата си и леко омекнат. Тогава добавете пестото и разбъркайте добре. След това идва редът на бульона и сметана.
Когато цялата смес заври, добавете цялото количество гночи. Продължете готвенето, като постоянно бъркате, докато течността не се сгъсти – трябва да отнеме около 2-3 минути.
На финалния етап добавете спанака и пармезана, а след това гответе за около минута, докато се смеси всичко.
Сервирайте по желание с още пармезан.