Кулинарен уикенд: Тарт с праскови и козе сирене

Днес ви предлагаме една лесна рецепта, която си има от всичко – нещо сладко, нещо солено и нещо свежо.

С тази рецепта можем да посрещнем гости следобед, можем да закусим някоя сутрин през уикенда или просто да се поглезим за предястие. Наведнъж се получават 12 порции, като всяка от тях има само 120 калории, така че не се притеснявайте да се поглезите с този тарт.

Ето какво ви трябва, за да го направите:

6 праскови (трябва да се равняват на почти килограм)

2 пакета готово многолистно тесто

230 гр козе сирене

3 супени лъжици мед

1 малък червен лук

3 чаени лъжици червен пипер

черен пипер на вкус

Приготвяне:

Нарежете прасковите на тънки резенчета, около 6-7 милиметра дебелина, а лукът трябва да е още по-тънко нарязан. След това в купа сложете да се овкусят прасковите с меда и червения пипер.

Разтелете многолистното тесто и го нарежете на 6 равни квадратчета, за да получите общо 12 от двата пакета.

Върху тава с хартия за печене наредете тестото и оставете разстояние между всяко парче. Отгоре сложете по супена лъжица натрошено сирене и го разпределете в средата на тестото. Върху него сложете резен лук и няколко парчета праскови. Най-накрая можете да поръсите с малко черен пипер.

Печете тартовете в предварително загрята фурна на 200° за 15 до 17 минути. Преди да сервирате, изчакайте да изстинат за 5 до 10 минути.

Кулинарен уикенд: Пиле с праскови и розмарин

Лятна свежест: Салата с диня и авокадо

Здравословни палачинки от овесени трици