Само за пет минути с две основни съставки имате пица, която дори италианците ще одобрят.
Рецептата за тази пица е толкова лесна, че можете да я приготвите и в три часа вечерта след излизане и пак ще е вкусна.
За нея не ви трябва мая, зехтин или захар, а само две съставки, които вероятно вече имате у вас. За да ни улесни съвсем, Ема, създателката на рецептата, ни представя два варианта за приготвяне на тестото – на фурна и на тиган.
Оригинална италианска рецепта за тесто за пица
За приготвянето на тестото ще ви трябва:
1 чаша (или 140 грама) брашно с набухвател (ако нямате готово от магазина, само смесвате брашното с половин супена лъжица сода бикарбонат или лъжица и половина бакпулвер)
140 грама кисело мляко
Смесвате двете съставки и месите тестото за няколко минути. От там нататък можете да разточите тестото и да го изпечете или на тиган от двете страни и тогава да добавите топингите, или да приготвите пицата, както обикновено във фурната.
Пица за закуска – може ли да бъде тайно здравословна?