Нека отпразнуваме края на лятото с няколко страхотни коктейла

Времето все още е топло и слънчево и няма по-добър завършек на дългия работен ден от свеж коктейл, споделен с приятелка или любим човек.

Ако пък все още сте на морето или на планина, освежаващите напитки ще ви разхлади от жегите.

Предлагаме ви няколко алкохолни изкушения, които да си приготвите бързо и лесно и да се насладите на прекрасния им вкус! Изпробвайте някои от нестандартните комбинации като череша с ром и грейпфрут с текила, за да изпратите лятото с усмивка на лице.

Мимоза с кайсии и розмарин

Какво ви е необходимо?

1/2 ч.ч. захар

1/2 ч.ч. вода

2 стръка розмарин

3 зрели кайсии

1 бутилка Просеко (или повече)

Как да го приготвите?

Изсипете захарта, водата и розмарина в малък тиган и ги оставете да заврат. Нека сиропа покъкри около 5 минути, свалете го от котлона и изчакайте да се охлади. Извадете розмарина и изсипете сиропа в блендър, заедно с кайсиите, докато не се получи хомогенна смес. Напълнете чашите на половина с приготвения сироп и наполовина с Просеко. Наздраве!

Черешова лимонада с изненада

Какво ви е необходимо? 

1 ч.ч. лимонов сок (6-7 големи лимона)

2 ч.ч. обезкостени череши

3-4 ч.ч. вода

3-4 ч.ч. захар

Тъмен ром

Лед

Сода/газирана вода

Как да го приготвите?

Изсипете лимоновия сок и черешите в блендър до получаване на хомогенна смес. После прехвърхлете сместа в малък тиган, като добавите водата и захарта. След като течността заври я оставете да къкри за 15 минути на по-слаб огън. Когато изстине, напълнете чашите наполовина с лимонадата и наполовина с тъмния ром, като добавите лед и завършите със содата/газирана вода.

Hero Slider