Happy Hour: Ликьор с дъх на билки и цитрус

Мохито, сайдер, фрапе… какво има в чашата ви до шезлонга това лято? 

Вероятно и добре познатата на всички класическа мента се прокрадва някъде сред най-популярните предпочитания. Всъщност, убедени сме! И именно затова днешният “Happy Hour” е посветен на един ликьор, който много наподобява любимата мента. Открихме го в кулинарния блог Gourmet Friday!

Ликьор от маточина с дъх на билки и цитрус 

Този ликьор има подобен на ментата зеленикав цвят, сходен свеж и охлаждащ аромат, в който обаче ще откриете и лекия лимонов привкус характерен за маточината. Лесен е за приготвяне в домашни условия и е много приятен за консумация, особенно след обилно хапване.

Необходими продукти:
60 листа от маточина
1 л. алкохол 90°
500 г захар
500 мл вода
Начин на приготвяне:
Накиснете листата от маточина в алкохола за един ден.

Разтворете захарта във водата и я добавете към маточината и алкохола.

Оставете на тъмно и прохладно място в продължение на 20 дни.

Прецедете и пресипете ликьора в стъклени бутилки. Опитайте го и ако ви се стори много силен, добавете дестилирана вода, до получаване на желания резултат. Най-добър ще е за пиене след около още 30 дни.

Този ликьор е отличен диджестив!