Есента не е повод да спрем да пием коктейли

Лятото почти си отиде, но това не означава, че и коктейлите трябва да си ходят.

Въпреки че много хора свързват тази охлаждаща напитка с летните горещини, има няколко коктейла, които са изцяло вдъхновени и много подходящи дори за по-хладното есенно време.

Нека отпразнуваме края на лятото с няколко страхотни коктейла

През новия сезон е нормално да прекарваме повече време, затворени вкъщи на топло, но има как да си приготвим няколко коктейла с които да се почувстваме още по-уютно и приятно в комфорта на своя дом.

Ябълката и канелата са много повече от аромат за свещи – те вървят чудесно с текила и ром! Разгледайте нашите предложения за есенни коктейли, които освен всичко, са изключително вкусни и уханни!

Кленово изкушение

Какво ви е необходимо?

50-75 мл текила

Кленов сироп (по преценка и желание)

3-4 капки портокалов битер

1 резен портокал

1 канелена пръчка

Как да го приготвите?

Смесете всички съставки в шейкър или голяма чаша и разбъркайте добре. Изсипете в коктейлна чаша (най-добре такава за уиски), като добавите 2-3 кубчета лед. Гарнирайте коктейла с резена портокал и пръчката канела.

Кисела есен

Какво ви е необходимо?

50 мл ром

20 мл карамелов/ябълков сироп

3-4 капки канелов битер (по желание)

20 мл лимонов сок

1 белтък

Как да го приготвите?

Изсипете всички съставки в шейкър и ги разбъркайте хубаво, за да може белтъкът от яйцето да се смеси добре с останалите съставки. Важно е да не добавяте никакъв лед при бъркането, тъй като това ще развали консистенцията на коктейла. Сервирайте напитката във висока чаша за коктейл.