Кулинарен уикенд: Веган сладките на Карли Клос

До феновете на шоколада и фъстъченото масло – заслужава си да пробвате тези сладки.

За рецептата, с която ви запознаваме този уикенд, ви трябват минимален брой продукти, които отдавна се превърнаха в задължителни в кухнята на любителите на здравословното хранене. Карли Клос е един от тях и тя често обича да заменя купените сладки с домашните.

В последното си видео ни показа как създава една от любимите си рецепти за бързи десерти.

Ще ви трябват:

1 чаша бадемово брашно

3 супени лъжици кокосово масло

3 супени лъжици кокосово брашно

2 1/2 супени лъжици кленов сироп

щипка сол

екстракт от ванилия

За топинга:

1/3 чаша фъстъчено масло

1 чаена лъжица кленов сироп

1 цял черен шоколад (+ малко кокосово масло по желание)

Приготвяне:

Смесете всички съставки в купа и оформете сладките. Печете на предварително загрята фурна на 190 градуса за 11 минути. След това разстелете фъстъченото масло, смесено с кленовия сироп, и замразете за 10 минути, за да стегнат сладките. След това разтопете шоколада, ако желаете към него добавете малко кокосово масло, и потопете сладките в него. След като шоколадът стегне, сладките са готови за сервиране.